Μεταναστευτικό: 180 ευρώ το μήνα ανά στρέμμα σε Σάμο, Κω, Λέρο για κλειστά κέντρα μέχρι το 2030

metanastes_kyt

Με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ το στρέμμα αναζητά εκτάσεις το υπουργείο στα νησιά

Με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ το στρέμμα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά εκτάσεις σε Σάμο, Κω και Λέρο για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που θα λειτουργήσουν ακόμα και μέχρι το 2030. Με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη μίσθωση γεωτεμαχίων σε συγκεκριμένες περιοχές των 3 αυτών νησιών, όπου θα εγκατασταθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα ήδη «τρέχουν».

Πρόκειται για εκτάσεις στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» του δήμου Ανατολικής Σάμου, δημοτικής ενότητας Βαθέως, για την επέκταση του κέντρου υποδοχής, στη θέση «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ», περιοχή «Μεσοβούνι», του δήμου Κω, για την επέκταση του υφιστάμενου κέντρου υποδοχής και στη θέση «Όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου με σκοπό τη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δομής.

Η διάρκεια των ανωτέρω μισθώσεων θα ξεκινήσει από την υπογραφή της σύμβασης και θα λήγει την 31-12-2025. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για 5 επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους. Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε 180,00ευρώ ανά στρέμμα.

Αναφορικά με την καταβολή του, εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως θα προκαταβληθεί στον εκμισθωτή ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα μισθώματα των μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι την 31-12-2020. Από 1-1-2021 και μέχρι την 31-12-2025, τα μηνιαία μισθώματα θα προκαταβάλλονται ανά εξάμηνο, εντός 2 μηνών από την έναρξη του εξαμήνου αυτού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στις παραπάνω θέσεις καθώς και κάτοχοι-μισθωτές γεωτεμαχίων των περιοχών αυτών εφόσον προσκομίσουν έγγραφη συναίνεση-υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του γεωτεμαχίου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Χάος» στην Υπηρεσία Ασύλου - Μετανάστες συνωστίστηκαν και περίμεναν να εξυπηρετηθούν

Παπαθανάσης (Θέμα 104,6): Ανοίγουν στις 29 Ιουνίου τα γυμναστήρια

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξεσπά: Ούτε ο Χριστός δεν βασανίστηκε τόσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης