Κεραμέως σε αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση δεν θα αποσύρει την τηλεκπαίδευση

Κεραμέως σε αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση δεν θα αποσύρει την τηλεκπαίδευση

«Τι απαντάτε στους μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα είτε γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε γιατί έχουν ευπαθή άτομα στην οικογένειά τους; » ανέφερε η υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης

kerameos
Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και σε μερίδα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών εξαπέλυσε η κυρία Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποσύρει την τηλεκπαίδευση των μαθητών, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σχετική εφαρμοστική πράξη.

Απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών με χρήση καμερών εντός της σχολικής αίθουσας παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα επισήμανε: «Τι απαντάτε στους μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα είτε γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε γιατί έχουν ευπαθή άτομα στην οικογένειά τους; Αυτά τα παιδιά να μην έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση; Εμείς θα αγωνιστούμε να εξασφαλίσουμε εκπαίδευση για όλους. Δεν θα αφήσουμε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας».

Πιο αναλυτικά, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου για την τηλεκπαίδευση, η υπουργός εξήγησε: «Όταν η πολιτεία προβλέπει την δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για λόγους υγείας είναι παράλληλα αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνήσει για την εκπαίδευση αυτών των μαθητών».

Η κυρία Κεραμέως κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι παραπληροφορούν και πρόσθεσε: «Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων μας δικαίωσε. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λέει επίσης ξεκάθαρα ότι για την διαμόρφωση του πλαισίου υπήρξε διαβούλευση μεταξύ Αρχής και Υπουργείου. Η Αρχή λοιπόν αναφέρει ότι υπήρξε διαβουλευτική διαδικασία και πως το υπουργείο ενσωμάτωσε τις παρατηρήσεις της. Κάποιοι όμως συνεχίζουν την παραπληροφόρηση. Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω απο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, προβλέπουμε για τα παιδιά που παραμένουν σπίτι να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους με ψηφιακό τρόπο» σημείωσε η υπουργός για να υπογραμμίσει «Δυσκολίες υπήρχαν αλλά αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς τις βλέπουμε ως πρόκληση για να αυξήσουμε τις παροχές. Επιλέξαμε να μην έχουμε στείρα αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της άρνησης που αν είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων θα άφηναν τα παιδιά μας στο σκοτάδι».

Πέραν αυτών, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι το άνοιγμα των σχολείων έγινε με εφαρμογή όλων των μέτρων που υπέδειξε ο ΕΟΔΥ. «Υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη, τα θρανία βρίσκονται σε απόσταση και οι μαθητές προσέρχονται εκ περιτροπής ανα 15άδες» είπε για να προσθέσει αναφορικά με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών: «Για την 6η Μαΐου έλλειψε σε άδεια μόλις το 1,3% εως 2,5% του προσωπικού ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου συμμετείχαν σε ποσοστό κατά μέσο όρο 60%».

Απο την άλλη πλευρά η κυρία Κεφαλίδου επισήμανε ότι «η διάταξη για την τηλεκπαίδευση είναι αόριστη και εγείρει σοβαρούς συνταγματικούς προβληματισμούς. Η ίδια υποστήριξε ότι η ανακοίνωση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων επισημαίνει ότι δεν υπήρξε διαβούλευση για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και πως «υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τα δικαιώματα των ανήλικων και των εκπαιδευτικών».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: «Μην το παίρνουμε στα αστεία, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χαλάρωση» - 18 νέα κρούσματα

Με μάσκα, αποστάσεις ασφαλείας και έως 50 άτομα στις Εκκλησίες

Χαρδαλιάς: Ελεύθερες μετακινήσεις προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα από 18 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης