Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι του ΣΥΡΙΖΑ

syriza23

Ποιοι είναι οι «πλούσιοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με βάση τα πόθεν έσχες τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων

Kαταθέσεις στο εξωτερικό, δεκάδες ακίνητα και αυτοκίνητα, υψηλά εισοδήματα, ομόλογα και μετοχές.

Είναι ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία βουλευτών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα όσα έχουν δηλώσει στα πόθεν έσχες τους.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι «πλούσιοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Δημήτρης Παπαδημούλης - Αγόρασε 8 ακίνητα το 2018

Στην αγορά 8 διαμερισμάτων προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δηλώνει στο πόθεν έσχες 2019 συνολικές τραπεζικές καταθέσεις, ύψους 834.346,47 ευρώ, ενώ εξακολουθεί να διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επενδυτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης είναι δικαιούχος και συνδικαιούχος με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταθέσεις 834.346,47 ευρώ. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι κοινός προθεσμιακός λογαριασμός με τη σύζυγό του, ύψους 509.487,75 ευρώ.

Επιπλέον των ποσών των ανωτέρω λογαριασμών, η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδικαιούχος μαζί με τον αδερφό της σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της με υπόλοιπο 354.251,39 ευρώ. Στην προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ήταν της τάξης του 1.094.550,12 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019, τα προσωπικά εισοδήματά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε 257.245,21 ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13 ευρώ.

Στο μεταξύ, αναδιάταξη του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του κ. Παπαδημούλη καταγράφεται στο πόθεν έσχες του καθώς προχώρησε στην εκποίηση επενδυτικών τίτλων με τη αξία πώλησής τους να ανέρχεται στα 365.858,61 ευρώ. Υστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε τα 593.916,89ευρώ.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι την ίδια χρονιά μάκρυνε και ο κατάλογος των ακινήτων, που διαθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναγράφεται στη δήλωσή του, ο κ. Παπαδημούλης αγόρασε 6 διαμερίσματα καταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 239.500ευρώ. Πρόκειται για διαμερίσματα στην Αθήνα (70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ, 92τμ). Παράλληλα, αγόρασε άλλα 2 διαμερίσματα στην Αθήνα εμβαδού 143,12τμ και 196,80τμ αντίστοιχα έναντι του συνολικού ποσού των 121.500ευρώ, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα 2 παιδιά του.

Διαβάστε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη


Με μετοχές και υψηλές καταθέσεις Σταθάκης και Τσακαλώτος

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης δηλώνει, μαζί με τη σύζυγό του, εισοδήματα της τάξεως των 52.247 ευρώ. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, αξίας 220.000 ευρώ, αλλά και καταθέσεις άνω των 90.000 ευρώ σε 16 τραπεζικούς λογαριασμούς. Τέλος, δηλώνει συνολικά 48 ακίνητα αλλά και τρία τραπεζικά δάνεια της τάξεως περίπου των 10.000 ευρώ.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει, μαζί με τη σύζυγό του, εισοδήματα της τάξεως των 176.692 ευρώ, ενώ διαθέτει μετοχές σε εταιρείες και ομόλογα αξίας 682.740 ευρώ και άνω των 300.000 βρετανικών λιρών. Σημειώνεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει κάτοχος μετοχών στην «Αυγή» αλλά και στην Blackrock, έχει ομόλογα στην FTIF, μετοχές στην Invesco, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην Pioneer. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη σύζυγό του διαθέτουν καταθέσεις άνω των 64.000 ευρώ, άνω των 34.000 βρετανικών λιρών αλλά και 529 δολάρια ΗΠΑ, σε 21 τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και επτά ακίνητα και τρία οχήματα.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Διαμέρισμα και λογαριασμοί στην Αγγλία για Φωτίου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου δηλώνει συνολικά εισοδήματα 73.981 ευρώ, ενώ διαθέτει 11 τραπεζικούς λογαριασμούς, τους δύο σε τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου. Στους λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες η κυρία Φωτίου δηλώνει καταθέσεις άνω των 83.000 ευρώ, ενώ στις δύο τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 109.000 λιρών. Τέλος, διαθέτει δέκα ακίνητα -το ένα στη Βρετανία- και ένα αυτοκίνητο.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Θεανώς Φωτίου

Δάνειο 200.000 ευρώ για Πολάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης δηλώνει, μαζί με τη σύζυγό του, εισοδήματα 62.423 ευρώ, ενώ σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς διαθέτει καταθέσεις της τάξεων των 5.000 ευρώ. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαθέτει, μαζί με τη σύζυγό του, πέντε ακίνητα, δύο δίκυκλα, δύο αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο, ενώ δηλώνει και υπόχρεος ενός τραπεζικού δανείου της τάξεως των 203.000 ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη

Καταθέσεις σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς για τον Νίκο Παππά

Τέλος, ο Νίκος Παππάς δηλώνει, μαζί με τη σύζυγό του, εισοδήματα 37.375 ευρώ και 25.000 ευρώ σε μετοχές και ομόλογα. Οι καταθέσεις του σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται σε πάνω από 14.000 ευρώ, ενώ δηλώνει κάτοχος πέντε ακινήτων και ενός αυτοκινήτου. Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει συμμετοχή σε κατασκευαστική εταιρεία μαζί με την αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Χρήστο Καραμάνο.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Νίκου Παππά


Ειδήσεις σήμερα: 

Διαλύουν το ευρώ οι Γερμανοί δικαστές;

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

ΔΕΗ: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ

Τώρα περιμένουμε εμείς να μας σώσουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ή οι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας; Εκτός από τον εαυτούλη τους νομίζετε ότι νοιάζονται για κανέναν άλλο;

Γιωργος

Χρωστάνε σε τράπεζες: Μητσοτάκης: 1.362.000 Μηταρακης: 1.150.000 ,Χρυσοχοΐδης: 606.000,Γεωργιάδης: 624.000 ,Αυγενακης: 720.000 Πέτσας: 315.000,Χατζηδάκης: 280.000,Λοβέρδος Γ.: 952.000 Αλλά τέλη Ιουλίου θα γίνει πλειστηριασμός στην α κατοικία την δικιά σου φίλε Έλληνα και ΟΧΙ "αυτών" !!!... #νδ_θελατε

Katerina

Οι άνθρωποι είναι πρωην πασόκοι τι περιμένατε?να μην έχουν γεμάτες τσέπες?

,ELENI

Ποιοι είναι οι ποιο πλούσιοι?? Πολύ καλό!!!πάντως όχι εγώ? Τα αυτονόητα θα γράφουμε? Συριζαιοι!!!!Μέχρι να αφομιωσουμε ? Καταλάβουμε? Για τον Παπαδημούλη? Σειρά έχουν όλα τα μπουμπούκια τις αριστεράς!!!! λέμε τώρα Ο ένας ποιος φτωχός από τον άλλον!!!! Βρε τους κηφήνες!! κ τους άχρηστους! τεμπέληδες! Τι ωραία που τα έμαθαν όλα κ γρηγορα Καλύτερα από τον καθένα μας!!! Ταξίδια!!!!! αεροπορικώς? μόνο στα αεροπλάνα δεν κοιμόντουσαν γεύματα!!!Πέρασαν κ περνουν ζωή χαρισάμενη!!!!!Πως ψήφισαν όλους αυτούς ? Ότι κ να γράψεις είναι πολύ λίγο..

γατάκια...

ο σταθάκης πάλι "ξεχασε" να δηλώσει 2 εκατομμυριάκια, για να μην τον ζηλεύουν. Αν είναι ταπεινός ο ανθρωπος ..... ε???

5Zalis

συριζα(!!!) γυριζουμε σελιδα....

σοσιαΛΗΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ... καπιταΛΗΣΤΕΣ στα έργα και στην τσέπη.

Να τα βλέπετε αυτά εσείς οι μπολσεβίκοι που τους ψηφίζετε. Σας πουλάνε το συντροφικό παραμύθι και τρώνε τον αγλέουρα, με πολλές καταθέσεις στο εξωτερικό

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...

...καπιταΛΗΣΤΕΣ στα έργα και στην τσέπη. Να τα βλέπετε αυτά εσείς οι μπολσεβίκοι που τους ψηφίζετε. Σας πουλάνε το συντροφικό παραμύθι και τρώνε τον αγλέουρα, με πολλές καταθέσεις στο εξωτερικό

Γεια σου ρε Παπαδημούλη, αριστερέ αγωνιστή!

Μας δουλεύεις από την καρέκλα στην ευρωβουλή, μας δουλεύεις και από την Αθήνα. Τύφλα να έχουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων. Με 350 €/τ.μ. ρε θηρίο βρήκες και πήρες διαμερίσματα! Βρες και σε εμένα ένα και θα σου δώσω και εσένα άλλα τόσα. Και πάλι κερδισμένος θα είμαι.

all

μάλλον δεν έχεις καταλάβει ένα πράγμα...ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ

pik

Viva la revolution....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης