LIVE

Κορωνοϊός

ΝΔ: Απαντά σε άρθρο του Τσίπρα με φωτογραφία του Πολάκη να καπνίζει

polakis_11

Άκρως περιγραφικός ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να απαντήσει σε άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σε εφημερίδα, σχετικά με το τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειριζόταν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού

Με μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη, ενώ καπνίζει στο υπουργείο Υγείας την περίοδο που ήταν υπουργός απάντησε η ΝΔ στο σημερινό άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λιτή, αλλά περιεκτική, ανακοίνωση αναφέρει:

Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:
Τι αναφέρει στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας

Τις παρεμβάσεις που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε την υγειονομική κρίση από κυβερνητική θέση, περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «Τι θα γινόταν αν...».

Σχολιάζει ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου «έχει βαλθεί να μας πείσει ότι αν σήμερα αντικρίζουμε το φως της ημέρας το οφείλουμε στον πολυχρονεμένο μας Πρωθυπουργό. Και αν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα είχε καταστραφεί». «Τι κι αν αυτοί δεν κατάφεραν με τρία διαφορετικά κυβερνητικά σχήματα να την επαναφέρουν και το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ρυθμισμένο χρέος και ανακτημένη διεθνή αξιοπιστία;», ρωτά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ειδικότερα ότι αν η κρίση έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, παράλληλα με την προφανή -«όπως σε όλον τον κόσμο»- καραντίνα, τα νοσοκομεία ήδη θα είχαν 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, θα υπήρχαν πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και στα μέσα ατομικής προστασίας θα έμπαινε από τις πρώτες ημέρες διατίμηση, «δεν θα κόβονταν οι υπερωρίες των γιατρών που έδωσαν τη μάχη στη πρώτη γραμμή» και «δεν θα κινδύνευε η κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά και η ίδια η δημοκρατία, να μπουν σε καραντίνα».

Σημειώνει ότι «θα είχε αξιοποιηθεί εγκαίρως με μέτρα οριζόντια και προληπτικά», το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Μένουμε Όρθιοι» θα υλοποιούνταν από την αρχή παράλληλα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, «ώστε να ανακοπεί η μεγάλη βουτιά της ελληνικής οικονομίας και να έρθει ταχύτερα η ανάκαμψη». «Δεν θα επιτρέπαμε να αλλάξουν οι σχέσεις εργασίας», ο κόσμος της εργασίας και των επιχειρήσεων θα τροφοδοτούνταν ήδη από ένα «γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο» 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δισ. θα αφορούσαν άμεσες δημοσιονομικές παρεμβάσεις και τα υπόλοιπα 12 δισ. «ενέσεις» ρευστότητας μέσω εγγυήσεων δανείων. «Θα είχαμε προχωρήσει σε 8 δισ. χρηματοδότηση για τη στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψή τους από το κράτος. Ενώ ταυτόχρονα θα στηρίζαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με ποσό ανά μήνα ίσο με το 1/12 του περυσινού ετήσιου εισοδήματός τους». Επιπλέον, οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα βρίσκονταν ήδη σε αναστολή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και θα είχαν ανασταλεί οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, θα είχαν δοθεί 3 δισ. μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ θα παρέχονταν εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 12 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με το πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα είχε επεκταθεί και θα είχαν απαγορευτεί οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. «Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν θα ήταν αόρατοι», θα είχε παραταθεί το επίδομα ανεργίας και ειδικής αποζημίωσης για τους ανθρώπους του τουρισμού, θα αυξάνονταν κατά 50% τα αναπηρικά επιδόματα και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, θα είχε δοθεί ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ως μέρισμα ύψους 1,5 δισ. για την κάλυψη των εργαζομένων σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, ή των εργαζομένων με μπλοκάκια, με εργόσημο, αλλά και μη επιδοτούμενων ανέργων. Θα υπήρχε σχέδιο για την αποτροπή κατάρρευσης ή επιθετικών εξαγορών στρατηγικών επιχειρήσεων.

Σημειώνει ότι η Ελλάδα θα είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για έκδοση ευρωομολόγου. Οι πολίτες «θα ήξεραν πόσα κονδύλια έχουν απομείνει στο "μαξιλάρι" που αφήσαμε το καλοκαίρι του 2019 και πού ακριβώς αυτά κατευθύνονται». «Ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έδινε καθημερινά μια διαφορετική εκδοχή στις προβλέψεις του για την ύφεση, ούτε θα εφάρμοζε μόλις 6 δισ. δημοσιονομική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης (...) λέγοντας ψέματα ότι δίνει 14 δισ» και ο υπουργός Ανάπτυξης «δεν θα έβγαινε στα κανάλια να ισχυρίζεται ότι με 200 ευρώ ένα νοικοκυριό επιβιώνει για ένα μήνα, ούτε θα ισχυριζόταν ειρωνικά ότι οι φτωχοί πολίτες δε χρειάζονται ενίσχυση στην καραντίνα γιατί θα γίνουν 300 κιλά...». «Κανείς δεν θα αποκαλούσε τις επιχειρήσεις που έχουν τώρα περισσότερο ανάγκη, ζόμπι, και τους ανθρώπους τους μπαταχτσήδες», σημειώνει. «Δεν θα είχαμε υπουργούς να στήνουν "δουλίτσες" εκατομμυρίων τις μέρες της κρίσης. Δεν θα εγκρίναμε τα ντροπιαστικά για τους επαγγελματίες, προγράμματα ψευτοκατάρτισης, τύπου "σκόιλ ελικικού"».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, θα είχε μια αντιπολίτευση «όπως αυτή που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, υποδαυλίζοντας τις εξάρσεις του εθνολαϊκισμού στις Πρέσπες και υιοθετώντας τη στρατηγική της τυμβωρυχίας στο Μάτι», «που θα χρησιμοποιούσε όλο το οπλοστάσιο των fake news» και «θα ζητούσε υστερικά εκλογές εν μέσω πανδημίας...». Τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη εν μέσω της πανδημίας». «Όλα για όλα για να μη χάσει την εξουσία», «με πολλά επικοινωνιακά σχέδια για να δρέψει τις δάφνες του δήθεν Μωυσή», όμως «χωρίς κανένα σχέδιο για τη μεγάλη μεγάλη οικονομική ύφεση που έρχεται», τονίζει. «Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι αυτά που θα γίνουν, αν σύντομα δεν φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ για να αναλάβει τις τύχες του τόπου ξανά μια προοδευτική κυβέρνηση, αυτά που μας περιμένουν δηλαδή, είναι πολύ χειρότερα», λέει.

Ειδήσεις σήμερα:

Το «καλό», το «κακό» και το «άσχημο» σενάριο για τον κορωνοϊό

Βρούτσης: Από τις 22 ως τις 29 Μαΐου η καταβολή των συντάξεων

MEGA: Το ανατριχιαστικό ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα με την Ελεονώρα Ζουγανέλη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (83)

Nα γιατί ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ τον Πολάκη...

Γιατί είναι αυθεντικός και δεν στήνεται(!) στις φωτογραφίες του....ούτε είναι λάτρης του τέννις ...της πορτοκαλάδας και του τζόκιγκ στα βουνά μόνο!! Είναι γνήσιος, αληθινός και Κρητίκαρος Σφακιανός! "Σ'όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμεεεεε...."

τρολαρεις

ελπιζω...

Ξη

Σκάσε ρε ηλίθιε! Βούλωστο επιτέλους το σκατοστομα σου. Αν ήταν η ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πεθάνει η μισή Ελλάδα με τους χειρισμούς του άλλου βλακα του Πολάκη. Αλλά ναι, ξέχασα, ειχες σύμβουλο τον ομορφάντρα τον καρανικα. Ουστ βρωμεροι αλητες, εκεί στo 3% γα πάτε καη συ αρχηγέ της κακιάς ώρας θα κανεις αντιπολίτευση μέχρι να σβήσεις. Αρκετά σε προώθησαν άδειε τενεκέ

Ο Τσίπρας

πάει από το κακό στο χηροκότερο

!!!!!!!!!!

Πώ πώ πόσα τάζει ο νταουλιέρης ότι θα έκανε αν ήταν αυτός κυβέρνηση!! Όλοι θυμόμαστε το 15, θα σκίσει τα μνημόνια θα χαρίσει τα δάνεια θα αυξήσει το μισθό στα 750, το αφορολόγητο στα 12000 και τί δέν έταξε ο χλέμπας και έκανε τα εντελώς αντίθετα.... Ουστ ρεμάλι ποιός σε πιστεύει ξανά..

nikos

21:10 Διευκρίνιζε όμως και πιό μήνα εννοείς γιατί το 2015 ειχαμε 2 εκλογές τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο. Προφανος θα εννοείς το Ιανουάριο. Που μέχρι τοτε είχαμε χάσει το 25%!!!!!!!!! του ΑΕΠ. (Λογο χρεοκοποιας για να μην ξεχνιόμαστε) Τον Σεπτέμβρι όμως πήγε με άλλη πολιτική γραμμή στης εκλογές. Είχε την ευθύνη και το θάρρος να ζήτηση απο τον λαο νεα πολιτική εντολή. Δηλαδή δεν εχουμε <<νταούλια >> δεν θα σκίζω μνημόνια κ.λ.π Είπε φερνο μνημόνιο. (Λόγο χρεοκοποιας της χώρας για να μην ξεχνιόμαστε.) Γιατί η χώρα το 2015 ειχε μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις. Χρεολύσια 36δις τόκους 17δις και ανακεφαλαίωποιηση τραπεζών 25δις. Δεν πηγε στα Ζαπεια να λέει οτι θα σχισο τα μνημόνια, οτι δεν θα εφαρμοση μνημόνια. Και μετά να κάνει την κολοτούμπα να φέρει μνημόνιο, να κάτσει κανα δυο χρόνια και μόλις δει τα δύσκολα να την κοπανηση.

ΝΙΚΟΣ

Η Μάνδρα και το Μάτι, έδειξαν τι θα γινόταν αν ........είχαμε αυτά τα κοπρόσκυλα στην διακυβέρνηση της χώρας, όταν ξέσπασε η πανδημία. Ενα τσούρμο ανίκανοι, που το μόνο που έκαναν ήταν να διοργανώνουν τηλεοπτικά σόου ότι όλα ήταν καλά και δεν έβρισκαν κανένα λάθος στην διαχείρηση αυτών των τραγικών γεγονότων. Θα είχαμε λέει ο κουράδας 4.000 γιατρούς περισσότερους. Αυτός ο άχρηστος, που μείωσε τις ΜΕΘ που βρήκε κατά 85 και επί τεσσεράμισι χρόνια κορόιδευε τον κόσμο ότι έχουμε δημόσια υγεία. Αυτός που άφησε τα νοσοκομεία χωρίς σεντόνια και γάζες, χωρίς φάρμακα και ασθενοφόρα.

George

Όπως απάντησε και ο Πολάκης " παιδεραστης, λαμογιο και μιζαδωρος δεν είμαι "

Περιστέρα

Μόνο δάνεια μπορεί να παίρνει με κλειστές τράπεζες και να κρατάει διπλά βιβλία όταν είναι δήμαρχος.....

ΛΡ

Ειναι ομως υπευθυνος για την δολοφονια της μικρης Μελινας απο την μαστουρω την ξαδελφη του που διορισε ενω δεν αξιζε σε νοσοκομειο της Κρητης.

Μ. ΠΑΣΟΚ

Σας είδαμε στην Μανδρα και στο Μάτι.Ο υτε στο χειρότερο εχθρό μου θα ευχομουν να σας ει χε κυβέρνηση και να ξεσπούσε ή πανδημία.Και για να μη. Ξεχνιομαστε κοπριτες παράλληλα είχαμε και την εισβολή στον Εβρο.Π εριτο είναι να πω ότι δεν θα βρίσκονταν κανείς να μας θάψει αν είχαμε εσάς με τα .......αξία στελέχη που διορίστηκαν στα νοσοκομεία πχ βουλκανιζατεραδες κλπ.

Πινοκιο

Λες ο κορονοιος να ηταν η φυσικη λυση.....προχωρημενα μυαλα !!!! Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις: «Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος». ελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών. Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Τιποτένιος

Ο σωτήρας γιδοβοσκός , επίπεδο επιστημόνων ΣΥΡΙΖΑ Χαχαχα!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

Το τι θα γινόταν αν ήταν ο Συριζα Κυβέρνηση μόνο να το φανταστεί μπορεί κανής. Ένα είναι όμως βεβαιο ,ότι αν το δεις αυτο όνειρο θα τιναχτείς από το κρεβάτι και θα πέσεις σπάζοντας κάποιο χέρι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης