Ο Παπασταθόπουλος «έσπασε» το ρεκόρ του θρυλικού Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη

Ο Παπασταθόπουλος «έσπασε» το ρεκόρ του θρυλικού Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη

Ο Έλληνας αμυντικός έγινε ο σκόρερ με τα περισσότερα γράμματα στο επώνυμό του διαδεχόμενος τον ελληνικής καταγωγής επιθετικό της Τουρκίας

 Ο Παπασταθόπουλος «έσπασε» το ρεκόρ του θρυλικού Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη
Ένα στοιχειωμένο ρεκόρ των Μουντιάλ που κρατούσε από τη διοργάνωση του 1954 «έσπασε» χωρίς να το γνωρίζει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Πρόκειται για αυτό του σκόρερ με τα περισσότερα γράμματα στο επίθετο καθώς το επίθετο του Σωκράτη έχει 16 γράμματα. (σ.σ. στα λατινικά γιατί στα ελληνικά έχει 15 γράμματα).

Κλείσιμο

 
Το ιδιότυπο ρεκόρ αποκτά ξεχωριστή συμβολική σημασία γιατί ο προηγούμενος κάτοχός του ήταν ο θρυλικός Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο παίχτης-σύμβολο για το ποδόσφαιρο της Τουρκίας. Το επίθετο του ελληνικής καταγωγής «καθηγητή», όπως ήταν το παρατσούκλι του Λεφτέρ που έφυγε από τη ζωή του τον Ιανουάριο του 2013 σε ηλικία 86 ετών, είχε 15 γράμματα (σ.σ. στα λατινικά γιατί στα ελληνικά έχει 19 γράμματα). 

Ο Λεφτέρ είχε σκοράρει δύο φορές στο Μουντιάλ του 1954. Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στη νίκη 7-0 επί της Νότιας Κορέας και το δεύτερο στην ήττα 7-2 από τη Γερμανία.


Türkiye 7-0 Güney Kore [1954 Dünya Kupası... από eksoxiko
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης