Dolce & Gabbana: Οι σχεδιαστές πωλούν τη βίλα τους στη Σικελία

Dolce & Gabbana: Οι σχεδιαστές πωλούν τη βίλα τους στη Σικελία

H εταιρία ανέφερε ότι την τιμή θα την ανακοινώσει μόνο στους πιθανούς πελάτες

dg02
Πωλητήριο στην πολυτελή τους έπαυλη στο νησί Στρόμπολι της Σικελίας έβαλαν οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα με την τιμή όμως να παραμένει «μυστήριο».

Η βίλα διαθέτει πανοραμική θέα στη θάλασσα, απόλυτη ησυχία, 300 τ.μ. βεράντες, κήπους και επτά σουίτες διακοσμημένες από το γούστο των δύο σχεδιαστών. Μετά την ανακοίνωση της πώλησής της από την Lionard Luxury Real Estate, η κτηματομεσιτική εταιρία έλαβε δεκάδες μηνύματα που εκδήλωναν ενδιαφέρον για το ακίνητο. Αρχικά από την κτηματομεσιτική που έχει αναλάβει το ακίνητο η τιμή πώλησης ήταν στα 6,5 εκατ. ευρώ  όμως η τιμή κατέβηκε και γράφτηκε πώς ήταν λάθος στον σέρβερ.  Ωστόσο η εταιρία ανέφερε ότι την τιμή θα την ανακοινώσει μόνο στους πιθανούς πελάτες.

Ο διάσημος οίκος μόδας Dolce&Gabbana ήταν στο χείλος της καταστροφής κατά τους τελευταίους μήνες λόγω του μποϊκοτάζ των προϊόντων του στους ιστότοπους ηλεκτρονικής πώλησης στην Κίνα, χώρα που είθισται ν' αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του κύκλου εργασιών του.

951066035e89b64c77a5e7fe4282415eb8c2300c5f16dbc06a1a3b96c181dbd5
1563877032_villa_1
1563877132_villa_sunset
1563877223_09-villa-lusso-stromboli


Ο οίκος ουδέποτε αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του μποϊκοτάζ αυτού, που άρχισε μετά την ανάρτηση τον Νοέμβριο του 2018 από τον Dolce&Gabbana και κυρίως από τον Στέφανο Γκαμπάνα διαφόρων βίντεο και σχολίων που κρίθηκαν ρατσιστικά. Ωστόσο ο αντίκτυπος αυτός είναι προφανώς μεγάλος.

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους πώλησης της έπαυλης, εκπρόσωπος της D&G είπε ότι τα σπίτια αποτελούν μέρος «της ιδιωτικής ζωής των σχεδιαστών» και ότι η πώληση δεν έχει «καμιά σχέση με τα σκαμπανεβάσματα της επιχείρησης».

Η ιδιοκτησία που είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο ή με σκάφος, έχει απαράμιλλη θέα στο νησάκι Στρομπολίκιο και στο ηφαίστειο Στρόμπολι, το οποίο «ξύπνησε» για λίγο στις αρχές Ιουλίου, με αποτέλεσμα ένας περιηγητής να χάσει τη ζωή του.

dolce
dolce1
dolce2


dolce3
dolce4
dolce5
dolce6
Η κατάλευκη κατοικία που αποτελεί τη συνένωση τριών σπιτιών περιβάλλεται από βεράντες και κήπους με φυτά της Μεσογείου. Εκτείνεται σε 500 και πλέον τ.μ. από τα οποία τα 235 είναι η κατοικία. Οι δύο σχεδιαστές τη διακόσμησαν με μεγάλη φροντίδα: παλιά έπιπλα, υφάσματα με μπαρόκ μοτίβα ντύνουν τα κρεβάτια και τους καναπέδες, αντικείμενα τοπικής λαϊκής τέχνης (πήλινα σκεύη, ζωγραφισμένα στο χέρι...) επτά σουίτες διαφορετικών χρωμάτων (γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο, ροζ...).

«Από τη δεκαετία του 1990 οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα πέρασαν όλα τα καλοκαίρια τους σε αυτή τη γωνιά του παραδείσου», τονίζει η Lionard, υπενθυμίζοντας τη «μοναδική αγάπη» των δύο σχεδιαστών για τη γενέτειρά τους, τη Σικελία, «αιώνια και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τις κολεξιόν τους» και για τα Αιολικά Νησιά.

Οι δύο σχεδιαστές είχαν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν είχαν πρόθεση να πουλήσουν τον οίκο μόδας τους, υπογραμμίζοντας ότι μετά τον θάνατό τους, κανένας άλλος σχεδιαστής δεν επρόκειτο να τους διαδεχθεί. Οι δύο σχεδιαστές είχαν εξηγήσει ότι παρέμεναν στενά συνδεδεμένοι, παρότι δεν ήταν πλέον ζευγάρι. «Ακόμη και σήμερα, αυτό που είναι δικό μου είναι και δικό του και αυτό που είναι δικό του είναι και δικό μου. Οι σύντροφοί μας το ξέρουν», είχε εξηγήσει ο Ντομένικο Ντόλτσε στην εφημερίδα Il Corriere della Sera. 


φωτογραφίες: SPLASHNEWS/IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης