ΗΠΑ: «Χρυσό διαζύγιο» της Μέγκιν Κέλι από το NBC με αποζημίωση 30 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: «Χρυσό διαζύγιο» της Μέγκιν Κέλι από το NBC με αποζημίωση 30 εκατ. δολάρια

Η δημοσιογράφος, που έκανε έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ και «ανέκρινε» τον Πούτιν, είδε την πόρτα της εξόδου από το NBC, μετά από ρατσιστικά σχόλια
που έκανε στην εκπομπή της «Megyn Kelly Today»

kelly
Και επίσημα πλέον διακόπτεται η συνεργασία του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC με την Μέγκιν Κέλι, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής «Megyn Kelly Today». Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο το NBC η 48χρονη ξανθιά δημοσιογράφος θα λάβει αποζημίωση 30 εκατ. δολάρια για να αποχωρήσει από το κανάλι, το οποίο την προσέλαβε τον Ιανουάριο του 2017 με τριετές συμβόλαιο ύψους 69 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην σχετική ανακοίνωση του καναλιού αναφέρεται πως οι διαφορές των δύο μερών έχουν επιλυθεί και η δημοσιογράφος δεν εργάζεται πλέον για το τηλεοπτικό δίκτυο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο CNN η Μέγκιν Κέλι θα βρει σύντομα νέα τηλεοπτική στέγη, αφού πρόσφατα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα μελλοντικά της σχέδια απάντησε: «Θα με δείτε σίγουρα πάλι στην τηλεόραση».

Τον Οκτώβριο η δημοσιογράφος είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όταν στην πρωινή εκπομπή της έκανε ρατσιστικά σχόλια αναφερόμενη στη χρήση του μέικ απ για να φαίνεται κανείς μαύρος σε μεταμφίεση για το Χάλογουιν. «Τι είναι ρατσιστικό; Το αν βρεις τον μπελά σου εάν είσαι ένας λευκός που βάζει μέικ απ για να φαίνεσαι μαύρος για το Χάλογουιν ή εάν είσαι μαύρος που βάζει μέικ απ για να φαίνεται λευκός το Χάλογουιν», είχε αναφέρει τότε η Κέλι. Αν και η δημοσιογράφος είχε ζητήσει συγγνώμη για το ρατσιστικό σχόλιο με επιστολή της στο NBC αλλά και on air από τους τηλεθεατές, το κανάλι αποφάσισε να της δείξει την πόρτα της εξόδου, ίσως λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρια νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής της.

Η Μέγκιν Κέλι, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Μέγκιν Κέλι είχε πάρει μεταγραφή στο NBC μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Fox News. Τον Αύγουστο του 2015 η δυναμική δημοσιογράφος έκανε έξαλλο τον τότε υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όταν του ζήτησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για σεξισμό.

Τον Ιούνιο του 2017 η Μέγκιν Κέλι συνάντησε για πρώτη φορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου η δημοσιογράφος ρώτησε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε απαντήσει πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στα οποία να μπορούν να βασιστούν παρόμοιοι ισχυρισμοί. Η Κέλι και ο Πούτιν συναντήθηκαν ξανά τον Μάρτιο του 2018, πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Τότε, η δημοσιογράφος είχε ταξιδέψει στη Μόσχα για να «ανακρίνει» επί δύο ώρες τον Ρώσο πρόεδρο και το κλίμα μεταξύ τους ήταν φιλικό και ευχάριστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης