Αλκηστις Μαραγκουδάκη: Υπάρχει ουρά 3.000 διασήμων και μαχητών για το survivor!

Αλκηστις Μαραγκουδάκη: Υπάρχει ουρά 3.000 διασήμων και μαχητών για το survivor!

H εκδίκηση της ξανθιάς διευθύντριας του ΣΚΑΪ που αποδείχθηκε survivor και δηλώνει δικαιωμένη για τον πρωτοφανή θρίαμβο να φέρει μέχρι και 80% τηλεθέαση στον σταθμό του Φαλήρου

Αλκηστις Μαραγκουδάκη: Υπάρχει ουρά 3.000 διασήμων και μαχητών για το survivor!
Μιλάει και γελάει δυνατά. Είναι όμορφη και τα μάτια της πετούν σπίθες. Η Αλκηστις Μαραγκουδάκη έχει κάθε λόγο να χαμογελά γιατί είναι το μυαλό πίσω από τον πρωτοφανή τηλεοπτικό θρίαμβο του «Survivor». Η διευθύντρια Προγράμματος του ΣΚΑΪ μίλησε στο «ΘΕΜΑ» για το ριάλιτι-φαινόμενο, αλλά και για το πώς ερμηνεύει την επιτυχία προσωπικά και τηλεοπτικά. Οση ώρα διήρκεσε η κουβέντα μας, η ισχυρή ξανθιά διευθύντρια του σταθμού του Φαλήρου έδειχνε σαν μικρό παιδί, που κέρδισε την παρτίδα και σκέφτεται πώς θα κερδίσει και τις επόμενες...

- Περιμένατε να συμβεί όλο αυτό με το «Survivor»;
Περιμέναμε ένα 25%, δεδομένων των ποσοστών του ΣΚΑΪ. Ελπίζω να θυμάστε ότι σε συνέντευξη Τύπου για το «X Factor» όταν ρωτήθηκα για τα νούμερα είχα πει 25%. Τότε με είχαν χλευάσει και γελούσαν μαζί μου, αλλά εγώ έπεσα μέσα. Για το «Survivor», παρότι είχαμε δει πολλά επεισόδια, αυτό που γίνεται με το 70% και 80%, με 3.894.000 τηλεθεατές, δεν πέρναγε ούτε από το μυαλό των ανθρώπων του ΣΚΑΪ, δεν περνούσε ούτε από το μυαλό της Acun Medya. Από το 1989, που είμαι στην τηλεόραση, μέχρι σήμερα είμαι τυχερή που έζησα αυτό που συμβαίνει με το «Survivor». 

Κλείσιμο
- Νιώθετε δικαιωμένη;
Ο πρώτος δικαιωμένος είναι ο Κώστας Κιμπουρόπουλος που πήρε το ρίσκο μετά τις εισηγήσεις που του έκανα. Κανονικά παίζεται και το δικό μου και το δικό του κεφάλι. Πάντα έχουμε δίπλα μας τον κ. Αλαφούζο, αλλά το ρίσκο το πήρε αυτός. 

- Γιατί όταν προβλήθηκε από το MEGA δεν έκανε τέτοια νούμερα;

Το «Survivor» του MEGA είχε διαφορετικό χτίσιμο και ροή. Εδώ από την αρχή είδαμε κάποια πράγματα. Οταν ήρθε στην Ελλάδα ο Τούρκος παραγωγός, και το γνωρίζουν και τα άλλα κανάλια μεταξύ των οποίων και πολύ μεγάλα που δεν δέχθηκαν να πάρουν τα προγράμματά του, είδαμε πολλά επεισόδια, αγωνίσματα και την ποιότητα της παραγωγής. Αυτό που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν η ποιότητα της παραγωγής Ο ΣΚΑΪ είχε πάντα καλή εικόνα και ποιότητα. Γι’ αυτό μείναμε και επιμείναμε σε αυτό το κομμάτι. Οταν είδαμε τα γυρίσματα καταλάβαμε ότι εκτός από αξία παραγωγής είχε και αγωνίσματα. Τα προηγούμενα δεν είχαν. Αρα αυτό εξαρχής θα ήταν πολύ πιο ζωντανό πρόγραμμα. Το μόνο που φοβηθήκαμε ήταν μήπως γίνει κουραστικό λόγω καθημερινής προβολής. Από κει και πέρα έγινε καλή συνεργασία με την τούρκικη εταιρεία και με τους παίκτες.

- Θεωρείτε ότι το κάστινγκ ήταν σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας;
Κάποιοι διάσημοι δείλιασαν, αλλά είχαμε και πολύ μεγαλύτερα ονόματα από αυτά που βάλαμε μέσα. Ομως κοιτάξαμε οι συνδυασμοί των χαρακτήρων και στις δύο ομάδες να ταιριάξει για να γίνει ένα ωραίο παζλ.

- Απορρίψατε πολλούς;
Πολλούς, πάρα πολλούς. Υπάρχει ουρά.

- Εσείς πώς εξηγείτε την επιτυχία; Το «Survivor» ήρθε σε μια περίοδο φτωχή για την τηλεόραση, δεν γίνονται σπουδαία πράγματα. Το περίεργο που έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι έφερε τους νέους στην τηλεόραση. Εφερε κατηγορίες κοινού που δεν έβλεπαν τηλεόραση. Ενας άλλος παράγοντας που δεν έχει σκεφτεί κανείς είναι τα social media. Αυτό είναι που μπουστάρει και σπρώχνει το προϊόν γιατί πλάθονται ιστορίες που τις παρακολουθούν όλοι. Ο,τι διαφήμιση και να κάναμε τέτοια προβολή δεν θα καταφέρναμε να πετύχουμε. Αρα το μεγαλύτερο κομμάτι επιτυχίας είναι ότι το βλέπουν οι νέοι, ότι είναι διαφορετικό από αυτό του MEGA και, το πιο σημαντικό, ότι δεν έχει πολύ ριάλιτι. Εχει κυρίως αγωνίσματα.

Το καταλαβαίνω βλέποντας ότι όταν στον ανταγωνισμό έχει ποδοσφαιρικούς αγώνες
καταφέρνουμε και τους χτυπάμε ακόμη κι αν είναι Champions League! Δεν υπάρχει κοινό που να μη βλέπει το πρόγραμμα. Ακόμη και οι γυναίκες το παρακολουθούν γιατί τους αρέσουν οι άντρες που είναι μέσα.


- Τους Διάσημους, λίγο πολύ, τους ξέρατε. Τους Μαχητές όμως με τι κριτήρια τους επιλέξατε;
 Με βάση τον συνδυασμό των χαρακτήρων. Πρέπει να σας πω ότι είχαμε και ψυχολόγους μαζί μας στο κάστινγκ.

- Αρα επιδιώξατε να βγει η ίντριγκα;
Οχι ίντριγκα, αλλά συνδυασμός διαφορετικών χαρακτήρων ανθρώπων. Το ίδιο ισχύει και για το «Voice». Αν το είχε πάρει άλλο κανάλι, δεν θα είχε τον συνδυασμό Μουζουράκη - Μαραβέγια και Ρουβά - Παπαρίζου. Αρα παίζει ρόλο η ομάδα που χτίσαμε. Επίσης, πρέπει να σας πω ότι θεωρούμε πολύ σημαντικό λόγο επιτυχίας τον Σάκη Τανιμανίδη.

Είναι ψέματα όλα αυτά που γράφουν ότι κάναμε πρόταση στον Μαυρίδη. Μιλήσαμε μόνο με τον Τανιμανίδη, ο οποίος είχε πολύ άγχος, φοβόταν μήπως καεί. Περάσαμε πολλές ώρες μαζί για να τον πείσω να το κάνει. Ηταν μια πολύ σωστή κίνηση του ΣΚΑΪ να επιλέξει έναν άνθρωπο που έχει γκελ στους νέους και δεν έχει φθαρεί.

- Ο ανταγωνισμός τι ρόλο παίζει στις επιλογές σας;
 Εγώ γενικά είμαι της άποψης να μην κοιτάς τι κάνει ο άλλος. Μόλις βγάλαμε τον «Εκατομμυριούχο» βγήκαν πολλά τηλεπαιχνίδια, βγήκε τώρα το «Survivor», του χρόνου θα βλέπουμε ανθρώπους στην Αφρική να κυνηγούν λιοντάρια. Το θέμα είναι να μην κοιτάς τους άλλους, αλλά να κοιτάς αυτό που πραγματικά είναι η τάση από το εξωτερικό και στη χώρα σου, τι λείπει στο κοινό και μετά να το κάνεις σωστά και να κάνεις καινούρια πράγματα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή με τη Μαρία Ηλιάκη, δεν είμαι της άποψης να παίρνεις μια έτοιμη εκπομπή που ήταν σε άλλο κανάλι.

- Ευχαριστιέστε που βλέπετε ότι έχετε προκαλέσει αναστάτωση στους ανταγωνιστές σας;

Στη ζωή μου πάντα είχα ένα χαρακτηριστικό: δεν πανηγύριζα. Γιατί έτσι όπως είναι τα πάνω, έρχονται και τα κάτω. Εχω μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους τηλεθεατές που είναι πολύ περισσότεροι. Τα πρώτα νούμερα που κοιτάω κάθε πρωί δεν είναι του «Survivor», αλλά του «Κάνε παζάρι» και του «Rodeo». Αυτή η ζώνη ήταν εξαιρετικά δύσκολη τη χτυπούσε ο ανταγωνισμός. Στο «Παζάρι» έχουμε καταφέρει να κάνουμε αύξηση 93% και στο «Rodeo» 40% στη ζώνη. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό. Το «Survivor» θα έρθει και θα φύγει. Το θέμα είναι να χτίσεις ζώνες και να μπορέσεις να διατηρηθείς.

- Βγάζει λεφτά ένα κανάλι από τα ριάλιτι;

Φέραμε προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση στα οποία βρήκε πάρα πολύς κόσμος δουλειά. Είναι ψέμα ότι δεν δουλεύουν Ελληνες στις τούρκικες παραγωγές. Η ψυχαγωγία, και όχι μόνο τα ριάλιτι, φέρνει λεφτά.

- Εχετε αγαπημένο παίκτη;

Εννοείται, αλλά δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Και εννοείται ότι έχω ακυρώσει πολλές βραδινές εξόδους για να δω «Survivor». 

- Τι σας αρέσει πιο πολύ;
Η αγωνία. Εχω τόση αγωνία που το κλείνω. Μου δημιουργεί ταχυπαλμία.

- Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι τρώνε οι παίκτες. Τελικά τι συμβαίνει;
Τα παιδιά δεν τρώνε. Είπα ότι τρώνε πριν από τους αγώνες δύο φρούτα και πίνουν έναν χυμό. Δεν τρώνε. Τα παιδιά πεινάνε. 

- Εχει συμβεί κάτι απρόοπτο;

Οταν είναι κακός ο καιρός και τα παιδιά είναι άρρωστα δεν έχουμε υλικό. Σε αυτή την περίπτωση τραβούν άλλα πλάνα και συνεντεύξεις. Είναι πολύ έμπειρη η ομάδα μας εκεί.

- Πόσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή;
Πάνω από 3.000. Τις τελευταίες ημέρες το τηλέφωνό μου είχε πάρει φωτιά από ανθρώπους που ήξεραν κάποιους οι οποίοι ενδιαφέρονταν να μπούνε. Φαντάσου τι θα γίνει του χρόνου. 

- Τι σας λέει ο κόσμος;
Την επιτυχία του «Survivor» την καταλαβαίνω όταν βγαίνω στον δρόμο και πάω στον φούρνο και με ρωτούν ποιος θα φύγει, με ρωτούν για τον Αγγελόπουλο, αν είναι στημένο το παιχνίδι και θέλουν τα αποτελέσματα. Χθες είχαμε σύσκεψη για το «X Factor» και κάποιοι από τους κριτές έφυγαν για να δουν το «Survivor». 

-Οταν όμως δεν προβάλλεται το «Survivor», στο prime time η τηλεθέαση του ΣΚΑΪ δεν είναι υψηλή...
Τα ποσοστά του «Survivor» σίγουρα δεν τα πιάνουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε διψήφιο νούμερο.

- Σίριαλ γιατί δεν κάνετε;

Θα κάνουμε του χρόνου. Θα επενδύσουμε στη μυθοπλασία. Θα κάνουμε λίγες και καλές σειρές.

- «Survivor» του χρόνου θα έχει;
Φυσικά και θα έχει. Και «Voice», και «X Factor», και «Lambada» θα έχει. Θα έχουμε ταξιδιωτικές εκπομπές, η μία με τον Τανιμανίδη, και σίριαλ.

- Πρωινή ψυχαγωγική ζώνη θα έχει ο ΣΚΑΪ;
 Ανάλογα με τα σχέδια για τα δύο κανάλια. Αν συνεχίσει η συμβίωση με την ενημέρωση, δεν θα κάνουμε. Αν προχωρήσει το ενημερωτικό κανάλι, το ΣΚΑΪ 24, σίγουρα θα κάνουμε. Ακόμη όμως κι αν γίνει, δεν θα είναι αυτό το τυπικό πρωινό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

- Είστε περισσότερο χαρούμενη ή αγχωμένη αυτή την περίοδο;
Περισσότερο αγχωμένη. Δεν έχω άγνοια κινδύνου. Είμαι 28 χρόνια στην τηλεόραση και ξέρω τι γίνεται.

- Θεωρείτε ότι σας υποτίμησαν οι απέναντι;
Δεν υποτίμησαν εμένα, τον ΣΚΑΪ υποτίμησαν. Δεν περίμεναν ότι ένα ενημερωτικό κανάλι θα έκανε όλο αυτό, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα πίστευε και θα μας έλεγε το OK να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα.

- Χρόνο για εσάς έχετε;
Εχω κάνει το λάθος η διασκέδασή μου να είναι η δουλειά μου. Μου άρεσε όμως, και μου αρέσει.

- Νιώθετε ότι είστε στο καλύτερο σημείο της καριέρας σας;
Νιώθω ότι η εμπειρία των χρόνων σε συνδυασμό με το ένστικτο με έκαναν να νιώσω δικαίωση. Οτι έζησα να γευτώ μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι δικαίωση. Δεν είναι δική μου επιτυχία. Είναι των ανθρώπων που έχω γύρω μου και του παντρέματος των δύο εταιρειών.

- Είστε ευτυχισμένη;
Ναι, νιώθω πολύ ευτυχισμένη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης