Μαντόνα: Πώς υιοθέτησε τις δίδυμες από το Μαλάουι ενώ έχει χάσει την επιμέλεια του γιου της;

Μαντόνα: Πώς υιοθέτησε τις δίδυμες από το Μαλάουι ενώ έχει χάσει την επιμέλεια του γιου της;

Αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης απορούν πώς η 58χρονη Μαντόνα κατόρθωσε να υιοθετήσει πρόσφατα τις τετράχρονες δίδυμες από το Μαλάουι ενώ πριν μερικούς μήνες έχασε στο δικαστήριο την επιμέλεια του 16χρονου γιου της Ρόκο Ρίτσι

Μαντόνα: Πώς υιοθέτησε τις δίδυμες από το Μαλάουι ενώ έχει χάσει την επιμέλεια του γιου της;
Την περασμένη εβδομάδα η Μαντόνα αναχώρησε από την πρωτεύουσα του Μαλάουι, Λιλόνγκουε, με ιδιωτικό τζετ για τη Νέα Υόρκη κρατώντας από το χέρι τις δύο «κόρες» της, τις δίδυμες Έσθερ και Στέλλα, τις οποίες υιοθέτησε από το ορφανοτροφείο «Σπίτι της Ελπίδας». Η 58χρονη βασίλισσα της ποπ πριν υιοθετήσει τα δύο κοριτσάκια προσκόμισε στο δικαστήριο βεβαίωση για την υγεία της, η οποία αποδεικνύει ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας.

Η Μαντόνα υπεβλήθη από τον δικαστή σε μερικές «άβολες» ερωτήσεις και διαβεβαίωσε το δικαστήριο, παρουσιάζοντας και τα αντίστοιχα έγγραφα, ότι
η ετεροθαλής αδελφή της μαζί με τον σύζυγό της θα φροντίσουν τα δύο κοριτσάκια, αν εκείνη φύγει από την ζωή. Οι τετράχρονες δόθηκαν από τον πατέρα τους στο ορφανοτροφείο, όταν η μητέρα τους απεβίωσε αμέσως μετά την γέννησή τους, εξαιτίας επιπλοκών μετά τον τοκετό ενώ ο ίδιος ξαναπαντρεύτηκε.

Κλείσιμο


Όμως, πώς το δικαστήριο του Μαλάουι, στο οποίο η νομοθεσία για τις υιοθεσίες είναι εξαιρετικά αυστηρή και δεν επιτρέπει σε άτομα εκτός της χώρας να υιοθετούν παιδιά από τα ορφανοτροφεία του, έδωσε τα δύο κοριτσάκια στη Μαντόνα, η οποία πριν μερικούς μήνες έχασε την επιμέλεια του 16χρονου γιου της Ρόκο. Ο Ρόκο ζει μόνιμα με τον πατέρα του και πρώην σύζυγο της σταρ, τον σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, στο Λονδίνο,
αφού πέρυσι τον Οκτώβριο έφυγε από το σπίτι της μητέρας του στη Νέα Υόρκη και αρνήθηκε να επιστρέψει.

                                  Η Λούρδη με τις τετράχρονες αδελφές της



Η βασίλισσα της ποπ έχει δύο βιολογικά παιδιά, τον Ρόκο και την 20χρονη Λούρδη, την οποία απέκτησε από την σχέση της με τον Κουβανό ηθοποιό Κάρλος Λεόν. Επίσης, η Μαντόνα το 2006 υιοθέτησε από το Μαλάουι τον γιο της Ντέιβιντ Μπάντα, 11 ετών και το 2009 την κόρη της Μέρσι Τζέιμς, 10 ετών.

Ο Maxwell Matewere, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Eye Of The Child» για τα δικαιώματα των παιδιών στο Μαλάουι, δήλωσε ότι η τελευταία υιοθεσία της Μαντόνας είναι ανησυχητική, καθώς, ενώ μέχρι πρόσφατα η ευρύτερη οικογένεια αναλάμβανε τα ορφανά που έχουν χάσει τον έναν ή τους δύο γονείς τους, η προσμονή ότι κάποιος πλούσιος και διάσημος από το εξωτερικό θα υιοθετήσει αυτά τα παιδιά, ωθεί τις οικογένειες να τα αφήνουν πλέον σε ορφανοτροφεία.

Γιατί όμως η κυβέρνηση του Μαλάουι ενέκρινε δύο ακόμα υιοθεσίες στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια; Το φιλανθρωπικό έργο της ποπ σταρ είναι η κύρια αιτία. Η Μαντόνα ίδρυσε το 2006 την φιλανθρωπική οργάνωση «Raising Malawi», την οποία έχει χρηματοδοτήσει με μεγάλα ποσά ενώ φρόντισε να κατασκευαστεί χειρουργική πτέρυγα για παιδιά στο νοσοκομείο «Queen Elizabeth Central Hospital» στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Μπλαντάιρ.

Σύμφωνα με έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μαλάουι σχετικό με την πρόσφατη υιοθεσία των τετράχρονων διδύμων «η τραγουδίστρια έχει μία σταθερή παρουσία στο Μαλάουι και επισκέπτεται συχνά την χώρα για να ασκήσει το φιλανθρωπικό της  έργο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης