Το μυστικό πρόβλημα υγείας του Τζορτζ Μάικλ

Το μυστικό πρόβλημα υγείας του Τζορτζ Μάικλ

Μετά την πνευμονία που έπαθε πριν πέντε χρόνια, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει – Τι αποκαλύπτει φίλος του

Το μυστικό πρόβλημα υγείας του Τζορτζ Μάικλ
Ως γνωστόν, ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός. Και στην περίπτωση του Τζορτζ Μάικλ, η λαμπερή -φαινομενικά- εικόνα, έκρυβε πίσω έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες και πολλά προβλήματα. Δεν ήταν μόνο η εξάρτηση από τα ναρκωτικά που είχε να παλέψει ο αγαπημένος τραγουδιστής. Ηταν και ένα πρόβλημα υγείας που δεν ήθελε να συζητάει, αλλά τον βασάνιζε επί χρόνια.
 
Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν έπαθε πνευμονία και έφτασε στο κατώφλι του θανάτου. Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που έδωσε επί τουλάχιστον 15 μέρες μάχη να κρατηθεί τη ζωή και οι γιατροί του έκαναν τραχειοστομία για να κρατήσουν ανοιχτούς τους αεραγωγούς. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Μάικλ ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει μετά από εκείνη την περιπέτεια.

Κλείσιμο


Όπως αποκάλυψε πολύ κοντινός του φίλος σε ξένα ΜΜΕ: «
Οι πνεύμονες του υπολειτουργούσαν από τότε που έπαθε πνευμονία. Ηταν πολύ σοβαρή η κατάστασή του και δεν κατάφερε να επανέλθει. Όπως είπαν οι γιατροί αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιον που έχει νοσήσει από βαριά πνευμονία. Ουσιαστικά μας είπαν ότι η ασθένεια άφησε σαν τραυματισμένους τους πνεύμονες με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν όπως πριν. Για την ακρίβεια του είπαν ότι ήταν σαν κάποιο μέρος τους να μη λειτουργούσε».
 
Όπως αποκαλύπτει η ίδια πηγή αυτό είχε επίπτωση στη ζωή του τραγουδιστή. Πολλές φορές σαν να έμενε χωρίς ανάσα, φαινόταν σαν να μη μπορεί να οξυγονωθεί και κουραζόταν εύκολα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάπνιζε πολύ και συνέχιζε να καπνίζει μετά την πνευμονία, επιδείνωσε πολύ την κατάστασή του. Οι γιατροί του έλεγαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κόψει το κάπνισμα αλλά εκείνος δεν σταματούσε.

Ο Τζορτζ Μάικλ τελικά πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2016 σε ηλικία 53 ετών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης