Σε δηλώσεις του υποστήριξε πως είναι αδιανόητο ένα παιδί να μετακινείται χωρίς ασφάλεια. Παράλληλα, περιέγραψε την ψυχολογική κατάσταση του αδερφού του, τονίζοντας πως περνάει μια δύσκολη περίοδο μετά από όσα συνέβησαν.
Μιλώντας για το περιστατικό και το πώς το διαχειρίστηκε ο αδερφός του, ο Άκης Δείξιμος σχολίασε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day», την Τρίτη 4 Νοεμβρίου: «Στενοχωρήθηκε με ό,τι συνέβη, είναι λογικό και γι’ αυτό αντέδρασε. Αρχικά προσπάθησε πολιτισμένα που δυστυχώς δεν γίνεται και στη συνέχεια έκανε αυτό που έκανε. Ο Κώστας περνάει μια δύσκολη κατάσταση, οι επιλογές γενικότερα είναι αυτές που φέρνουν και τα αποτελέσματα. Είναι δυνατόν να έχεις το παιδάκι εκτεθειμένο χωρίς κράνος; Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο. Είναι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).