Λυδία Φωτοπούλου: Η εγγονή μου διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία τριών ετών

Λυδία Φωτοπούλου: Η εγγονή μου διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία τριών ετών

«Η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε» ανέφερε

fotopoulou_1244
Η Λυδία Φωτοπούλου αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η εγγονή της, η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία 3 ετών, και το παιχνίδι που έπαιζε και τη βοήθησε να το διαχειριστεί.

Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην στην εκπομπή «Μαμά-δες» την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, περιέγραψε: «Tο αγαπημένο της παιχνίδι είναι "Ο γιατρός", δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας όταν έγινε τριών χρονών, γιατί διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει και είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz28harkzt3d)

Έπειτα, πρόσθεσε: «Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός ήξερα τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό, για παράδειγμα έλεγε την “πλατούλα” που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και να το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν “πλατούλα”, όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα βέβαια από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει. Και εγώ τώρα που το λέω τόσο άνετα, είναι επειδή ξέρω ότι υπάρχουν γονείς που περνάνε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι πολλά τα παιδάκια δυστυχώς που αρρωσταίνουν κάθε χρόνο με νεοπλασματικές ασθένειες και είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει φροντίδα πολύ μεγάλη και δεν είναι ταμπού και ευτυχώς η επιστήμη έχει βρει τρόπο να τα πολεμάει, και τις περισσότερες φορές πάνε καλά και πολύ καλά. Γι' αυτό τα είπα, γιατί είναι πολύ καλά το Λυδιάκι που παίζει τον γιατρό και θα γίνει ίσως και γιατρός».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Νέα μαρτυρία για το φονικό στη ναυτιλιακή - Ο Αιγύπτιος πυροβόλησε πισώπλατα τον καπετάνιο

Γεωργιάδης για Πάνο Βλάχο: Δεν πάω στη δικαιοσύνη για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

Σκότωσε την εφοπλίστρια Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής και έναν καπετάνιο ο Αιγύπτιος δράστης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης