Άλεκ Μπάλντουιν: Νέες κατηγορίες για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς - Είπε ψέματα πως δεν τράβηξε την σκανδάλη

Άλεκ Μπάλντουιν: Νέες κατηγορίες για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς - Είπε ψέματα πως δεν τράβηξε την σκανδάλη

Ο νομικές περιπέτειες του ηθοποιού δεν τελειώνουν

alec_baldwin__2_
Nέα τροπή πήρε η υπόθεση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς, για τον οποία κατηγορείται ο Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς τα ιατροδικαστικά ευρήματα δείχνουν ότι το περίστροφό του Colt .45 απαιτούσε να τραβηχτεί η σκανδάλη για να πυροβολήσει.

Η έκθεση εγείρει την πιθανότητα να απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά του Μπάλντουιν, αφού ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν τράβηξε καν τη σκανδάλη.

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός αρνήθηκε σθεναρά την κατηγορία αυτή, η ιατροδικαστική εξέταση του όπλου, που διεξήχθη από τους εμπειρογνώμονες Λουσιέν και Μάικλ Χαγκ, κατέληξε σε άλλο συμπέρασμα. Σύμφωνα με την έκθεση, η σφαίρα του όπλου έπρεπε να τραβηχτεί χειροκίνητα στην πλήρως οπλισμένη θέση, ακολουθούμενη από τράβηγμα ή πάτημα της σκανδάλης, για να εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Η έκθεση αντικρούει τον ισχυρισμό του Baldwin ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος την απόλυση.
Οι προηγούμενες κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω ανησυχιών σχετικά με τις τροποποιήσεις του όπλου. Οι ειδικοί εισαγγελείς Κάρι Μορισέι και Τζέισον Λιούις ανέμεναν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προτού αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν τις κατηγορίες.

Σε μια δημόσια δικαστική κατάθεση, όταν οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το όπλο θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με το τράβηγμα της σκανδάλης, κατέστησαν πιθανό το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ο Μπάλντουιν υπεύθυνος για το τραγικό περιστατικό στο πλατό του «Rust».

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει ότι αν αποδειχθεί ότι το όπλο ήταν λειτουργικό, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις κατηγορίες. «Εάν διαπιστωθεί ότι το όπλο δεν είχε δυσλειτουργία, οι κατηγορίες κατά του κ. Μπάλντουιν θα συνεχιστούν», ανέφεραν.

Μέχρι στιγμής, ο Μπάλντουιν δεν έχει κατηγορηθεί εκ νέου και η απόφαση παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο Μορισέι επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση.
Κλείσιμο
Ο οπλιστής της ταινίας θα μπορούσε να κατηγορηθεί
Η υπόθεση έχει επίσης οδηγήσει σε κατηγορίες κατά της Χάνα Γκουτιερέζ Ριντ, της οπλοποιού της ταινίας, η οποία αντιμετωπίζει δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραποίηση στοιχείων.

Υποστηρίζει ότι ένας προμηθευτής όπλων, ο Σεθ Κένεϊ, ήταν υπεύθυνος για την ανάμειξη πραγματικών βλημάτων με ομοιώματα. Η ιατροδικαστική έκθεση όχι μόνο υπογραμμίζει τη διαμάχη γύρω από το όπλο, αλλά και αναδεικνύει τους διάφορους τύπους εικονικών βλημάτων που υπήρχαν στο πλατό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν διαφορετικά από τα πραγματικά βλήματα. Η συνεχιζόμενη έρευνα προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον Χάτσινς.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών - Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων, αν χρειαστεί θα κλείσουν

Θρίλερ στην Κύπρο: Συμπτώσεις και θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο 17χρονου

Γέφυρα της Κριμαίας: Βίντεο από το ουκρανικό χτύπημα με «πειραματικό» θαλάσσιο drone τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης