Άλεκ Μπάλντουιν: Δήλωσε «αθώος» στην απολογία του για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Δήλωσε «αθώος» στην απολογία του για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Ο ηθοποιός επιμένει πως δεν έφερε καμία ευθύνη για τον πυροβολισμό που κόστισε τη ζωή της κινηματογραφίστριας

alec-baldwin__1_
Ο Άλεκ Μπάλντουιν επιμένει πως είναι αθώος για τους μοιραίους πυροβολισμούς στο σετ γυρισμάτων της ταινίας «Rust» που κόστισαν τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς.

Μία ημέρα πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο ηθοποιός υπέβαλε την απολογία του, στο δικαστήριο της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό.

Όσον αφορά τους όρους της αποφυλάκισής του, το δικαστήριο διέταξε να μην του επιτρέπεται να καταναλώνει αλκοόλ, να έχει στην κατοχή του όπλο ή να μιλάει σε πιθανούς μάρτυρες, εκτός κι αν πρόκειται για τη συνέχιση των γυρισμάτων της ταινίας «Rust».



Ο Μπάλντουιν και ο Γκουτιέρεζ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών στην περίπτωση που καταδικαστούν. Ακόμη, ο Ντέιβ Χολς, ο βοηθός σκηνοθέτη, δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της εξ' αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

«Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χαλίνα Χάτσινς θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό» ανέφερε η ειδική εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας 'Rust'. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια».

Ο μοιραίος πυροβολισμός

Κλείσιμο
Το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» υπό άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας του φιλμ και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης.

halina
Χαλίνα Χάτσινς

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το τραγικό περιστατικό, ο 63χρονος σταρ γύριζε μια σκηνή για την ταινία (της οποίας ήταν και συμπαραγωγός) στο Ράντσο Μπονάνζα Κρικ, κοντά στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, όταν ένα όπλο που βρισκόταν στο σετ ως σκηνικό αντικείμενο εκπυρσοκρότησε, γύρω στις 13.50 την Πέμπτη (τοπική ώρα). Η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε, ενώ τραύματα υπέστη και ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης του γουέστερν.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Μητσοτάκη - Τσίπρα ενόψει εκλογών, λέει ο Οικονόμου

Στη φυλακή για άλλους έξι μήνες παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Ηρεμήστε», φώναζε ο υδραυλικός στους Αλβανούς λίγο πριν πέσει νεκρός στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης