Maxi Jazz: Insomnia, God is a DJ, We Come 1 - Τα μεγαλύτερα hit του τραγουδιστή των Faithless που πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του

Maxi Jazz: Insomnia, God is a DJ, We Come 1 - Τα μεγαλύτερα hit του τραγουδιστή των Faithless που πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του

O τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 65 ετών την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 

maxi_jazz
O τραγουδιστής του συγκροτήματος Faithless, Maxi Jazz, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε το συγκρότημα μέσω Facebook: «Eίμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε πως ο Maxi Jazz πέθανε χθες βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε τις ζωές μας με τόσους πολλούς τρόπους. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα με χρόνο για όλους και σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσβάσιμη».

Με τη σειρά της η Sister Bliss, μια εκ των τριών του συγκροτήματος, ανέφερε ότι ο Βρετανός καλλιτέχνης του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ «πέθανε ήσυχα στον ύπνο του».

We are heartbroken to say Maxi Jazz died last night. He was a man who changed our lives in so many ways. He gave proper...

Posted by Faithless on Saturday, December 24, 2022
Κλείσιμο

Οι Faithless σχηματίστηκαν το 1995 και είναι διάσημοι για τα trance hit κομμάτια τους Insomnia, We Come 1 και God is a DJ.

Faithless - We Come 1 (Official Video)

Έχουν κάνει αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ - όπως του Γκλαστονμπέρι.

Το πρώτο τους άλμπουμ, Reverence κυκλοφόρησε το 1996 και τα σινγκλς Insomnia και Salva Mea πούλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο δίσκους έκαστο. Το δε Reverence έγινε είτε πλατινένιο είτε χρυσό στις χώρες της Ευρώπης.

Faithless - Insomnia (Official 4K Video)

Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Sunday 8PM» κυκλοφόρησε το 1998 και περιλάμβανε το God Is A DJ, που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία και να αναδείξει το συγκρότημα ως μεγάλη δύναμη στο διεθνή μουσική βιομηχανία.

Faithless - God Is a DJ (Official Lyric Video)

Ποιος ήταν ο Maxi Jazz
Ο Maxi Jazz, κατά κόσμον Μάξγουελ Φρέιζερ, γεννήθηκε στο Brixton της Αγγλίας το 1957 και ίδρυσε το «The Soul Food Cafe System» ως DJ το 1984, ενώ το 1989 το συγκρότημα «The Soul Food Cafe Band» που προέκυψε υπέγραψε συμβόλαιο με την Tam Tam Records.

Το συγκρότημα στη συνέχεια εμφανίστηκε στο πλευρό των Jamiroquai, Soul II Soul και άλλων, ενώ κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ, το «Original Groovejuice Vol. 1» το 1996. Ωστόσο, διαλύθηκαν λίγο αργότερα.

Maxi_Jazz__2_
Ο Maxi Jazz, κατά κόσμον Μάξγουελ Φρέιζερ, γεννήθηκε στο Brixton της Αγγλίας το 1957
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Jazz δούλεψε σε όλη την Ευρώπη και πήρε χρόνο για να συνεργαστεί με τον Jah Wobble στο άλμπουμ «Invaders of the Heart» και ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις με τους Wobble Collective.

Ο Maxi Jazz συνάντησε τον Rollo Armstrong σε ένα στούντιο και στη συνέχεια ίδρυσε τους Faithless, μαζί με τον Jamie Catto και τη Sister Bliss. Ως βουδιστής, οι ισχυρές πεποιθήσεις του έρχονταν σε αντίθεση με το όνομα «Faithless», το οποίο επιλέχθηκε κατά τη διάρκεια της σύνθεσης του τραγουδιού «Salva Mea». Ο Armstrong είχε ζητήσει από τον Jazz, να γράψει ένα τραγούδι για την απογοήτευση, κάτι με το οποίο ο Jazz μπορούσε να συσχετιστεί από τις δικές του εμπειρίες.

Το θέμα των στίχων του Jazz κυμαίνεται από αισιόδοξο έως μελαγχολικό. Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσωπικών και κοινωνικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της επικαιρότητας.
Jazz
Ο Maxi Jazz συνάντησε τον Rollo Armstrong σε ένα στούντιο και στη συνέχεια ίδρυσε τους Faithless, μαζί με τον Jamie Catto και τη Sister Bliss
Το 1996 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Reverence» και το επόμενο άλμπουμ τους, το «Sunday 8pm» του 1998, ήταν υποψήφιο για το Mercury Music Prize, ενώ ανέδειξε επίσης το hit single «God Is A DJ» και χάρισε στο συγκρότημα μια υποψηφιότητα για το BRIT Award του Καλύτερου Βρετανικού Dance Act το 1999.

Το 2002, οι Faithless εμφανίστηκαν ως επικεφαλής του εμβληματικού Pyramid Stage του μουσικού φεστιβάλ «Glastonbury», με αφορμή το τρίτο τους άλμπουμ, «Outrospective», το οποίο είχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο νωρίτερα.
faithless
Οι Faithless σχηματίστηκαν το 1995 και είναι διάσημοι για τα trance hit κομμάτια τους Insomnia, We Come 1 και God is a DJ
Η πολιτιστική δύναμή τους αποδείχθηκε ξανά το 2005, όταν η greatest hits συλλογή «Forever Faithless» του συγκροτήματος έγινε τέσσερις φορές πλατινένια και αναδείχθηκε το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έτος 2005.

Το 2012, ο Maxi Jazz έγινε αναπληρωτής διευθυντής της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Crystal Palace, την οποία υποστήριζε σε όλη του τη ζωή.

Το 2015, οι Faithless δημιούργησαν ένα νέο συγκρότημα με το όνομα Maxi Jazz & The E-Type Boys, στο οποίο ο Jazz τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα. Ο αείμνηστος τραγουδιστής πραγματοποιούσε επίσης σποραδικά σόλο δισκογραφικά βήματα.

Το 2017 εμφανίστηκαν, ως επικεφαλής του φεστιβάλ «Coachella» στην Καλιφόρνια και συνεργάστηκαν με ονόματα όπως η Cat Power και ο Robert Smith των The Cure στο πέμπτο άλμπουμ τους, με τίτλο «To All New Arrivals». Το 2020, μετά από ένα διάλειμμα επτά ετών, επέστρεψαν με τον έβδομο δίσκο τους, «All Blessed».
Maxi_Jazz8888
Το έργο του Jazz καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσωπικών και κοινωνικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της επικαιρότητας
Ο Maxi Jazz ήταν επίσης το θέμα ενός πίνακα του Βρετανού καλλιτέχνη Joe Simpson, ο οποίος εκτέθηκε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στο Royal Albert Hall. Αφού συμπεριλήφθηκε στα επικρατέστερα έργα για το βραβείο BP Portrait Award, εκτέθηκε επίσης στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Βρετανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αν το υλικό του εμποδίου ήταν ελαφρύ δεν θα μιλούσαμε για τραγωδία, λέει ο δικηγόρος του οδηγού στο Βουκουρέστι

Έρχονται ακόμα έξι συλλήψεις για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

Ο Μπάιντεν πάνω σε σκάλα, στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια της Τζιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης