Μάικλ Τζάκσον vs Prince: Η άγνωστη «βασιλική» μάχη για τον θρόνο της ποπ

Μάικλ Τζάκσον vs Prince: Η άγνωστη «βασιλική» μάχη για τον θρόνο της ποπ

Η προσβολή που ένιωσε ο Prince και δεν συγχώρεσε ποτέ τον Μάικλ Τζάκσον - Οι δύο φορές που έφτασαν κοντά σε συνεργασία

jackson-prince-mak
Ο Μάικλ Τζάκσον θα ήταν 64 ετών αν δεν υπήρχε ο πρόωρος θάνατός του μετά την αμφιλεγόμενη κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον  προσωπικό του γιατρό οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο ίδιος δημιούργησε το προηγούμενο
Η επιρροή του βασιλιά της ποπ παραμένει ακόμα και σήμερα ζωντανή, αφού ο Τζάκσον έδειξε τον τρόπο για να γίνει κάποιος πετυχημένος στον χώρο της ποπ. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και απόλυτη αφοσίωση για να γίνει ο «βασιλιάς». Ξεκίνησε από το Γκάρι της Ιντιάνα και έγινε ο θρυλικός show man που όλοι γνωρίζουμε.

Πρώτα πολέμησε τα αδέρφια του
Ήταν ο πιο ταλαντούχος μουσικός σε ένα συγκρότημα και αυτό έγινε γρήγορα αντιληπτό από το κοινό. Όταν ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του, οι υπόλοιποι Jacksons δεν είχαν και την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στον Michael.

Η Motown Records και ο Κουίνσι Τζόουνς
Ευτυχώς, υπήρχαν και άλλοι που είδαν όλες τις δυνατότητες του «μικρού» Μάικλ Τζάκσον. Το 1972 ο Μάικλ κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, ενώ ήταν ακόμα με τα αδέρφια του στη δισκογραφική εταιρεία Motown. Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ ήταν μια διασκευή του θρυλικού τραγουδιού «Ain't no sunshine» του Bill Wither, το οποίο ερμηνεύτηκε άψογα και αποτέλεσε τεράστια δήλωση μεταξύ των μουσικών της εποχής του.



Απελευθερώθηκε και μεγαλούργησε
Κλείσιμο
Μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν λογικό να εγκαταλείψει τους «Jackson 5» και να κυνηγήσει σόλο καριέρα. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε το «Off The Wall» ακριβώς στο τέλος της εποχής της Disco, και στη συνέχεια έθεσε τις βάσεις για τη νέα δεκαετία με το καταιγιστικό «Thriller» που του έδωσε την αναγνώριση που του άξιζε. Η φήμη όμως είχε και το τίμημά της.

Ο βασιλιάς εναντίον του πρίγκιπα
Την εποχή που ο Μάικλ Τζάκσον μεσουρανούσε, ο πολυτάλαντος Prince ήθελε επίσης να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Τζάκσον ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Prince, και ο τελευταίος του έδειξε ένα τραγούδι, ωστόσο, ο Μάικλ δεν εντυπωσιάστηκε και δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά. Τότε ο Prince το εξέλαβε ως προσβολή και ξεκίνησε μεταξύ τους μια ισόβια αντιπαλότητα.



Ο Μάικλ προσπάθησε να επανορθώσει, επιδιώκοντας συνεργασία
Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του άλμπουμ «Bad» έγινε προσπάθεια για συνεργασία. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και ο Prince δεν έδειξε καμία συμπάθεια για το άλμπουμ του Μάικλ. Οι κακές γλώσσες τότε είπαν για την κόντρα τους: «Το άλμπουμ ονομάζεται Bad επειδή δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να ονομάζεται αξιολύπητο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: «Μάχιμη» Λιζ Τρας για την πρωθυπουργία - «Είμαι έτοιμη για την ανοικοδόμηση της οικονομίας μας»

Ηλίας Βρεττός μιλάει για τη γυναίκα του: «Είμαι ευτυχισμένος που την παντρεύτηκα»

Κρήτη: Πατέρας κλείδωσε το μωρό του στο αμάξι για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης