Τζέιμς Κάαν: Ανακοινώθηκε η αιτία του θανάτου του

Τζέιμς Κάαν: Ανακοινώθηκε η αιτία του θανάτου του

Ο διάσημος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουλίου, σε ηλικία 82 ετών

James_Caan
Ο Τζέιμς Κάαν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών. Ο ηθοποιός που έγινε κυρίως γνωστός από τους ρόλους του στον «Νονό» και το «Misery», υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του αμερικανικού σινεμά. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στα social media, η οικογένειά του.

«Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Jimmy το βράδυ της 6ης Ιουλίου», αναφέρει το tweet . «Η οικογένεια εκτιμά την έκχυση αγάπης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και σας ζητά να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».
Σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο του ηθοποιού αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του από τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. Ο 82χρονος Κάαν πέθανε από καρδιακή προσβολή και στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Τζέιμς Κάαν έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με ρόλους άφησαν εποχή. Εκτός από τον θρυλικό «Νονό» που μέσα από τη συμμετοχή του  έγινε διεθνώς γνωστός, έπαιξε επίσης σε δεκάδες ταινίες διαφορετικού ύφους και στυλ, βάζοντας το ιδιαίτερο προσωπικό ερμηνευτικό του στίγμα.

Για την ερμηνεία του στο ρόλο του ευέξαπτου «Σόνι Κορλεόνε» στην ταινία «Ο Νονός», ο ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου, καθώς και για Χρυσή Σφαίρα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Μάλιστα το 1978 και για την έως τότε προσφορά του στον κινηματογράφο, ο  Κάαν εισήλθε στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων», ενώ απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648. Ο  ηθοποιός έκανε τέσσερις γάμους οι οποίοι κατέληξαν σε ισάριθμα διαζύγια και απέκτησε πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι ο ηθοποιός Σκοτ Κάαν, πρωταγωνιστής της σειράς Χαβάη 5-0.

Ειδήσεις σήμερα

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στον Παράδεισο Αμαρουσίου - «Σμπαράλια» το αυτοκίνητο που επέβαιναν (φωτογραφίες)

Ώρες αγωνίας στη νότια Λέσβο - Επτά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα για να περιορίσουν τη φωτιά στα Βατερά


Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου - Δείτε σε ποιες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης