Τζέιμς Κάαν: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Νονού» και του «Misery»

Τζέιμς Κάαν: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Νονού» και του «Misery»

Ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός άφησε χθες την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών - Έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως «Σόνι Κορλεόνε» στον «Νονό» του 1972 και ως συγγραφέας καθηλωμένος στο κρεβάτι, στο «Misery» με την Κάθι Μπέιτς

james-caan-02
Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζέιμς Κάααν, σε ηλικία 82 ετών. Γνωστός κυρίως από τους ρόλους του στον «Νονό» και το «Misery», με την Κάθι Μπέιτς, ο Κάαν υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του αμερικανικού σινεμά.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στα social media, η οικογένειά του.
Γεννημένος στην εργατική συνοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου του 1940, ο Τζέιμς ήταν παιδί δύο Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία. Η οικογένεια του έμπορου κρέατος Arthur Caan και της Sophie Falkenstain-Caan απέκτησε τρία παιδιά.

The Godfather I   Sonny beats up Carlo HD


Κλείσιμο
Sonny is Killed - The Godfather (4/9) Movie CLIP (1972) HD


Ο Τζέιμς Κάαν μεγάλωσε στο Κουίνς και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, έχοντας εκεί συμφοιτητές το σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Lainie Kazan, αλλά δεν θέλησε να αποφοιτήσει, καθώς στράφηκε από νωρίς στην υποκριτική.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Hofstra πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» της Νέας Υόρκης.

Misery- Hobbling Scene


caan_Way_of_the_gun
James Caan - Way of the gun


Εκτός από τον θρυλικό «Νονό» μέσα από τη συμμετοχή του στον οποίο έγινε διεθνώς γνωστώς, έπαιξε επίσης σε δεκάδες ταινίες, διαφορετικού ύφους και και στιλ, βάζοντας το ιδιαίτερο προσωπικό ερμηνευτικό του στίγμα.

Ανάμεσά τους και οι «Δε θα γυρίσω το βράδυ» (1969), «Ο Τζογαδόρος» (1974), «Ρόλερμολ» (1974), «Αριστοκρατία του Εγκλήματος» (1975), «Ελεύθερος Καβαλάρης» (1979), «Η Λεωφόρος της Βίας» (1981), «Η ζωή είναι ένα Μπολερό» (1981), «Φίλα με και αντίο» (1984), «Πέτρινοι Κήποι» (1987), «Alien nation» (1988), «Dick Trasy» (1990), «For the boys» (1991), «Διακοπές στο Λας Βέγκας» (1992), «Ένοχο Παρελθόν» (1998), «Παντρεμένος με τη μαφία» (1999), «Σε επικίνδυνη τροχιά« (2000), «Η πόλη των Φαντασμάτων» (2002), «Dogville» (2003), «To σχέδιο Χένρι» (2010) και «Μαθήματα Ζωής» (2011).

caan--godfather
James Caan - The Godfather


Για την ερμηνεία του στο ρόλο του ευέξαπτου Σόνι Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός», ο Κάαν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου, καθώς και για Χρυσή Σφαίρα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Για την έως τότε προσφορά στον κινηματογράφο ο Κάαν εισήλθε το 1978 στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων» του Χόλιγουντ, ενώ απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648 της Λεωφόρου του Χόλιγουντ. Ο Κάαν έκανε τέσσερις γάμους οι οποίοι κατέληξαν σε ισάριθμα διαζύγιο και απέκτησε  πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι ο ηθοποιός  Σκοτ Κάαν,  πρωταγωνιστής της σειράς Χαβάη 5-0.

caan-misery
James Caan - Misery
caan-misery-2
James Caan - Misery


Ειδήσεις σήμερα:

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε τουριστικό σκάφος με 25 επιβαίνοντες στη Χαλκιδική

Στα 18.297 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 28 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι

«Ο κόσμος σε πανικό ζητούσε βοήθεια» - Τι λέει ο ναυαγοσώστης που έσωσε την 6χρονη από βέβαιο πνιγμό στη Ζαχάρω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης