Βρετανία: Σταματά η προβολή της ταινίας "The Lady of Heaven" λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

Βρετανία: Σταματά η προβολή της ταινίας "The Lady of Heaven" λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

Η ταινία αυτή έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή της κόρης του προφήτη Μωάμεθ - Περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόσυρση της ταινίας, την οποία χαρακτήριζαν «ασεβή» και «ρατσιστική»

The_Lady_of_Heavan
Η βρετανική αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε από το πρόγραμμα προβολών την ταινία "The Lady of Heaven" στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας των διαδηλώσεων μουσουλμάνων έξω από τις αίθουσές της.

Η ταινία αυτή έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή της κόρης του προφήτη Μωάμεθ.

Περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόσυρση της ταινίας, την οποία χαρακτήριζαν «ασεβή» και «ρατσιστική». 


THE LADY OF HEAVEN Trailer (2021)


 Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες της Cineworld, κρίνοντας ότι η ταινία είναι «βλάσφημη».

Κλείσιμο


«Λόγω των πρόσφατων συμβάντων που σχετίζονται με την προβολή της ταινίας The Lady of Heaven, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τις μελλοντικές προβολές σε όλη τη χώρα, για την ασφάλεια των ομάδων μας και των πελατών μας» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ομίλου, που διαθέτει κινηματογράφους κυρίως στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.



Η ταινία του Ιλάι Κινγκ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή. Είναι η πρώτη, όπως λέει ο σκηνοθέτης, που ασχολείται με την προσωπικότητα της Φάτιμα Ζάχρα, της κόρης του προφήτη Μωάμεθ και συζύγου του Αλί, του πρώτου σιίτη ιμάμη.

Ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας Μαλίκ Σλίμπακ είπε στην εφημερίδα Guardian ότι οι κινηματογράφοι «πρέπει να υπερασπίζονται το δικαίωμα να προβάλουν ταινίες που οι άνθρωποι θέλουν να δουν» αντί να υποκύπτουν στις «πιέσεις».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou: Πιστεύω ακράδαντα σε ένα ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αποποιείται την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα ο ένας εκ των δύο γιων του, Φρέντυ

Είναι επίσημο: Η Ευρώπη αποφάσισε κοινό φορτιστή για κινητά, τάμπλετ και κάμερες έως το 2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης