Μπίλι Άιλις: Απολογείται για το βίντεο που την θέλει να «προσβάλλει» τους Ασιάτες

Μπίλι Άιλις: Απολογείται για το βίντεο που την θέλει να «προσβάλλει» τους Ασιάτες

Η 19χρονη τραγουδίστρια ζητάει συγγνώμη που πλήγωσε κάποιους - Στο βίντεο φαίνεται να μιλάει με κινέζικη προφορά και χρησιμοποιεί μία προσβλητική λέξη για να χαρακτηρίσει τους Κινέζους

billie_eilish
Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok και δείχνει την Μπίλι Άιλις σε ηλικία 13-14 χρονών, να μιλάει με «κινέζικη προφορά» και να αποκαλεί τους Ασιάτες ως «μαύρες κηλίδες» (slur) φέρνει τη νεαρή τραγουδίστρια αντιμέτωπη με κατηγορίες για «ρατσιστική συμπεριφορά».

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση της, η 19χρονη έγραψε μία ανακοίνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εξηγώντας πως σε καμία περίπτωση ο σκοπός της δεν ήταν να προσβάλλει τους Ασιάτες, αλλά απλώς τραγουδούσε τον συγκεκριμένο στίχο από ένα τραγούδι.

Billie Eilish Apologizes for Mouthing Anti-Asian Slur in Old Video | E! News


Επιπλέον, εξήγησε πως η προφορά που χρησιμοποιήσε δεν είχε ως στόχο να κοροϊδέψει την γλώσσα τους. «Το βίντεο που με δείχνει να μιλάω με μία φωνή, που επινόησα, είναι κάτι που ξεκίνησα όταν ήμουν παιδί και το έκανα όλη μου την ζωή, ειδικά όταν μιλούσα στα κατοικίδια μου, στους φίλους μου ή στην οικογένειά μου. Είναι ασυναρτησίες, απλά κάνω χαζομάρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση μίμηση κάποιου, κάποιας γλώσσας, προφοράς ή κουλτούρας», εξήγησε η Μπίλι Άιλις.

Ακόμα, έγραψε στην δημοσίευσή της: «Σας αγαπώ παιδιά και πολλοί μου ζητήσατε να απαντήσω σε αυτό που έγινε. Και είναι όντως κάτι στο οποίο θέλω να απαντήσω, γιατί μου βάζουν μία ταμπέλα, η οποία δεν με αντιπροσωπεύει. Υπάρχει ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει και με δείχνει σε ηλικία 13 ή 14 ετών να λέω μία λέξη από ένα τραγούδι, που εκείνη την εποχή δεν ήξερα ότι ήταν ππροσβλητική ως προς τα μέλη της ασιατικής κοινότητας. Είμαι πραγματικά ντροπιασμένη και αηδιάζω μόνο που είπα αυτή την λέξη. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα αυτή την λέξη γύρω μου. Κανείς από την οικογένειά μου δεν την είχε πει ποτέ».

billie
Κλείσιμο


Τέλος, αφού απολογήθηκε για την πράξη της, ζήτησε συγγνώμη από το κοινό της, λέγοντας πως δεν ήθελε να πληγώσει κανέναν. «Άσχετα με την άγνοιά μου και την ηλικία μου εκείνη την εποχή, τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι κάποιοι πληγώθηκαν και συγγνώμη για αυτόv», καταλήγει η Μπίλι Άιλις.





Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Ποιες πόλεις της χώρας πλήττει από σήμερα - Με τι καιρό θα μπει ο Ιούλιος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες απαιτήσεις του δολοφόνου - Ζήτησε να κάνει μεροκάματα στη φυλακή

Ιαπωνία: «Όχι» από το ανώτατο δικαστήριο στους νιόπαντρους για να κρατούν τα δικά τους επώνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης