Τόμας Βίντερμπεργκ: Βγάζοντας έναν συγκινητικό λόγο αφιέρωσε το Όσκαρ στην αδικοχαμένη κόρη του

Τόμας Βίντερμπεργκ: Βγάζοντας έναν συγκινητικό λόγο αφιέρωσε το Όσκαρ στην αδικοχαμένη κόρη του

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός, η κόρη του έφυγε από τη ζωή το 2019

vinderberg_oscar
Στην αδικοχαμένη κόρη του, Άιντα, αφιέρωσε ο Τόμας Βίντερμπεργκ το Όσκαρ «Best International Feature Film», που κέρδισε για την ταινία «Another Round».

Σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη, η ταινία δε θα είχε προκύψει χωρίς τη βοήθεια της κόρης του, Άιντα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 19 ετών. Όπως εξήγησε αργότερα δακρυσμένος, η Άιντα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ida


Στην αρχή του λόγου του, την βραδιά των Όσκαρ, ο 51χρονος σκηνοθέτης λύγισε: «Μετά από τέσσερις μόνο μέρες γυρισμάτων, συνέβη το απίστευτο. Ένα δυστύχημα κάπου στην εθνική οδό πήρε την κόρη μου μακριά, γιατί κάποιος κοιτούσε το κινητό του. Μας λείπει και την αγαπάμε.»


Έπειτα, αναφέρθηκε στην συμβολή της 19χρονης στη δημιουργία του «Another Round» και στην πολύτιμη βοήθεια, που πρόσφερε όσον αφορά στο σενάριο της ταινίας. Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, είπε: «Δύο μήνες πριν φύγει, ήταν στην Αφρική. Μου είχε γράψει και ένα γράμμα. Είχε διαβάσει το σενάριο και έλαμπε από ενθουσιασμό. Τής άρεσε πολύ, τήν αντιπροσώπευε και υποτίθεται ότι θα συμμετείχε και εκείνη στην ταινία. Εάν κάποιος τολμήσει και σκεφτεί ότι βρίσκεται μαζί μας τώρα, θα μπορούσε να τη δει να χειροκροτά και να χαίρεται μαζί μας. Καταλήξαμε να κάνουμε την ταινία σαν αφιέρωμα σε εκείνη.»

«Άιντα, αυτό που έγινε είναι ένα θαύμα και εσύ είσαι μέρος αυτού του θαύματος. Ίσως να κινείς τα νήματα από κάπου. Αυτό είναι για 'σένα», έτσι έκλεισε το λόγο του  και αφιέρωσε το Όσκαρ στην κόρη του.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

Απίστευτο περιστατικό στον Βύρωνα: Γυναίκα πέταξε πετρέλαιο σε δυο ανήλικες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης