Disco Sally: Η 77χρονη γιαγιά, ο 26χρονος Ελληνας σύζυγος και οι νύχτες στο μυθικό Studio 54

Disco Sally: Η 77χρονη γιαγιά, ο 26χρονος Ελληνας σύζυγος και οι νύχτες στο μυθικό Studio 54

Η απίστευτη ιστορία της ηλικιωμένης δικηγόρου που έγινε η μασκότ της εμβληματικής ντισκοτέκ στην Νέα Υόρκη χορεύοντας κάθε βράδυ μέχρι τελικής πτώσεως

DISCO_SALLY_2

Το φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη είναι γλυκό και εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου, η 77χρονη τότε Σάλι Λίπμαν ήταν ελαφρώς χαρούμενη. Μετρούσε ήδη τρία χρόνια ως θλιμμένη χήρα όταν συνοδευόμενη από έναν νεαρό έφτασε στην είσοδο του Studio 54.

Ο νεαρός την είχε πείσει ότι έπρεπε να δει τον χαμό στο πιο διάσημο κλαμπ της Νέας Υόρκης, έξω από την είσοδο του οποίου υπήρχαν πάντα τεράστιες ουρές ανθρώπων.

Όλοι τους ήθελαν να μπουν μέσα σε αυτό το ηδονιστικό κλαμπ όπου η Λίζα Μινέλι μπορεί να χόρευε με έναν εργάτη από το Μπρονξ και η Μπιάνκα Τζάγκερ με έναν υπάλληλο από το Νιου Τζέρσι.

Όπως εξομολογήθηκε λίγα χρόνια μετά στο New Yorker «έβαλα βαμβάκι για να βουλώσω τα αυτιά μου και μπήκα μέσα» για να ζήσει πρώτη φορά τις ιδρωμένες νύχτες του διάσημου κλαμπ.

Δείτε το βίντεο: Μια μίνι συνέντευξη με την Disco Sally το 1978

Κλείσιμο



Εκεί έμελλε να γνωρίσει τον 26χρονο τότε Τζον Τούζο, έναν γοητευτικό Έλληνα μετανάστη με τον οποίο ξετρελάθηκε τόσο πολύ, ώστε αποφάσισε να τον παντρευτεί!

Σχεδόν κάθε βράδυ οι δυο τους βρίσκονταν στο Studio 54, με την Σάλι να τα δίνει όλα στην πίστα χορεύοντας με τον «Έλληνα Θεό» της ή με διάσημους σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου.

Πολύ γρήγορα η 77χρονη δικηγόρος απέκτησε το προσωνύμιο «Disco Sally» και έγινε κάτι σαν η επίσημη μασκότ του πιο διάσημου κλαμπ στον κόσμο.

disco_sally_john_2
disco_sally_3


Ο ιδιοκτήτης του Στιβ Ρούμπελ την λάτρευε, όπως και όλοι οι διάσημοι που την έβλεπαν να χορεύει με γυαλιά ηλίου και αθλητικά παπούτσια All Star.

Οι φωτογραφίες της άρχισαν να κυκλοφορούν στις κοσμικές στήλες των περιοδικών και των εφημερίδων της Νέας Υόρκης ενώ στον γάμο της έδωσαν το παρόν ηχηρά ονόματα της show biz.
 Διαθέτοντας μια σχετική οικονομική άνεση η Σάλι Λίπμαν οργάνωνε συχνά δείπνα στο διαμέρισμα της στο Μανχάταν, όμως σχεδόν τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα έδινε το παρόν στο 54.

Η ανεκπλήρωτη επιθυμία της

Δεν περίμενε ποτέ στην ουρά, όπως εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που στέκονταν όρθιοι ακόμη και έξι ώρες μέχρι να πάρουν το οκ της πιο σκληρής πόρτας που γνώρισε ο πλανήτης.

Ντυμένη πάντα με ένα δικό της ξεχωριστό στυλ, η Σάλι έζησε βραδιές δίπλα στον Τρούμαν Καπότε, την Γκρέις Τζόουνς, τον Μικ Τζάγκερ, τον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Ροντ Στιούαρτ μεταξύ άλλων, παρτάροντας με τον σύζυγο της Τζον Τούζο.
Το πάρτι για την ίδια τελείωσε το 1980 όταν το Studio 54 έκλεισε προσωρινά μετά την σύλληψη του Ρούμπελ για φοροδιαφυγή.

disco_sally_54



Κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού κάθε βράδυ οι ταμίες κουβάλαγαν μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με χιλιάδες δολάρια, στο διαμέρισμα του τελευταίου.

Η Σάλι ήταν πλέον ογδόντα ετών και είχε ζήσει ιστορίες και περιστατικά που άλλοι στην ηλικία της ούτε θα τολμούσαν να διανοηθούν.

Πέθανε δυο χρόνια μετά και η τελευταία της επιθυμία ήταν στην κηδεία της να ακούγεται disco μουσική, για να «αναχωρήσει» από αυτό τον κόσμο χορεύοντας νοερά.

Δεν της έκαναν το χατίρι, ίσως επειδή οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι αυτό δεν συνάδει επ’ ουδενί με την Εβραϊκή θρησκεία.

disco_sally_john



Όσο για τον Έλληνα σύζυγο της, η μοναδική αναφορά που γίνεται σε αυτόν έχει να κάνει στην σχέση του με την μυθική Disco Sally, τον γάμο του μαζί της και τα βράδια που έζησαν μαζί στο πιο διάσημο κλαμπ του πλανήτη.

Μετά τον θάνατο της ο Τζον απλά δεν αναφέρεται πουθενά ξανά, λες και εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά από το τέλος του πιο συγκλονιστικού πάρτι, που κράτησε τρία χρόνια.

dsco_sally_john



Τρία χρόνια με το ποτό να ρέει άφθονο, την κοκαΐνη να υπάρχει παντού μέσα στο κλαμπ και τους διάσημους να συμπεριφέρονται σαν κοινοί θνητοί, επειδή ένιωθαν ότι πάρταραν χωρίς να νοιάζονται για το ποιοι τους βλέπουν. Οι τοίχοι του Studio 54 στέκονται ακόμη όρθιοι και μέσα στους χώρους του κτηρίου που είναι πλέον θέατρο η σκιά της Disco Sally λικνίζεται πιθανότατα κάθε βράδυ, επιστρέφοντας σε αυτό που η ίδια θεωρούσε σπίτι της, με τα All Star της και τα γυαλιά ηλίου.

Δείτε το βίντεο: Ντοκιμαντέρ για τo  Studio 54



Ειδήσεις σήμερα:

Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Βασίλης Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς αλλά και τη γέννηση του γιου του

«Μπλόκο» στον Τραμπ και από το Youtube - Πλέον δεν έχει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης