Ελληνας-ζωντανός θρύλος του Studio 54, βρίσκει και παραδίδει πορτοφόλι με πάνω από 1.000 δολάρια

Ελληνας-ζωντανός θρύλος του Studio 54, βρίσκει και παραδίδει πορτοφόλι με πάνω από 1.000 δολάρια

Ο 69χρονος Τζον Σταύρος είναι σημερα ιδιοκτήτης της εταιρίας δημοσίων σχέσεων και κινηματογραφικών παραγωγών PMP Studios με γραφεία στη Νέα Υόρκη - Η πορεία του από τον Ολυμπιακό στο Studio 54

living_legend
Εσείς τι θα κάνατε εάν βρίσκατε μπροστά σας ένα πορτοφόλι με πάνω από 1.000 δολάρια σε μετρητά, γεμάτο με πιστωτικές κάρτες; Ο 69χρονος Τζον Σταύρος που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό.

"Στη διαδρομή για το Home Depot (πολυκατάστημα με κατασκευαστικά υλικά) βρήκα ένα πορτοφόλι γεμάτο πολλά χρήματα, πιστωτικές κάρτες κι ως καλός πολίτης πρέπει να βρω ποιος το έχασε και να του το επιστρέψω” λέει στο βίντεο που ανέβασε στο προφιλ του στο Facebook το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος και διαβάζει τα στοιχεία του κατόχου του, ζητώντας ταυτόχρονα από τους φίλους του να ψάξουν το όνομα του στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Goolge μήπως και τον εντοπίσουν.

Πράγματι, ο κάτοχος του χαμένου πορτοφολιού εντοπίζεται τρεις ώρες αργότερα και αμέσως συναντά τον Τζον Σταύρος στο κατάστημα προκειμένου να του το παραδώσει.

Στο δεύτερο βίντεο που ανεβάζει στο προφιλ του στο facebook ο 69χρονος συμπατριώτης μας λίγες ώρες μετά, μαθαίνουμε ότι ο κάτοχος του πορτοφολιού είναι ένας μετανάστης που ήρθε πρόσφατα στις ΗΠΑ από το Εκουαδόρ αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του συμπατριώτης μας, ο οποίος πριν απο μερικές δεκαετίες αποχωρίστηκε την Ελλάδα για να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ.








Ελληνας-ζωντανός θρύλος του Studio 54, βρίσκει και παραδίδει πορτοφόλι με πάνω από 1.000 δολάρια


Ο μετανάστης λοιπόν από το Εκουαδόρ περιχαρής, όπως βλέπετε και στο βίντεο, ευχαριστεί τον άνθρωπο που βρήκε το χαμένο του πορτοφόλι επιδεικνύοντας το στη κάμερα.

Πίσω του στέκεται ο γιος του και η ικανοποίηση και στο δικό του πρόσωπο του για την ευτυχή κατάληξη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ποιος ξέρει, αύριο μπορεί πατέρας και γιος να βρεθούν στη θέση του Τζον Σταύρος και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του, κάνοντας μια ακόμη καλή πράξη σε χαλεπούς καιρούς, πράγμα που σπανίζει.



Ελληνας του Studio 54, βρίσκει και παραδίδει πορτοφόλι με πάνω από 1.000 δολάρια
Κλείσιμο


studio54-2
studio54-4


Απο τον Ολυμπιακό στο Studio 54

Η ιστορία του Τζον Σταύρος ξεκινά χρόνια πίσω, όταν σε νεαρή ηλικία ήρθε μετανάστης στις ΗΠΑ για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, που δεν έβρισκε στην Ελλάδα λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, όπως και και χιλιάδων άλλων Ελλήνων που αναγκάζονταν εκείνες τις εποχές να μεταναστεύσουν προκειμένου να επιβιώσουν. Λάτρης του ποδοσφαίρου, όντας ο ίδιος ποδοσφαιριστής κάποια στιγμή κι αφού είχε ενηλικιωθεί επέστρεψε στην Ελλάδα για να κυνηγήσει ένα παιδικό του όνειρο.

Να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να φορέσει την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού. Δοκιμάστηκε μάλιστα στον Ολυμπιακό χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει.

Εκείνη την εποχή λοιπόν, ο Τζον Σταύρος, είχε κορμοστασιά μοντέλου, μακριά μαλλιά, μιλούσε και άπταιστα τα ισπανικά. Έμοιαζε σα να χει ξεπηδήσει απο το καστ μιας απο τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο “ Η Ρένα είναι οφσάϊντ” και πρωταγωνίστρια τη μεγάλη ηθοποιό της εποχής, Ρένα Βλαχοπούλου.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε πρόεδρο τον αείμνηστο Νίκο Γουλανδρή, ο οποίος ξεχώρισε τον Τζον Σταύρος όχι όμως για τις αρετές του ως ποδοσφαιριστή, αλλά ως φίλο για να κάνουν παρέα στα στέκια της εποχής. “Ο Γουλανδρής με ήθελε μόνο για να κάνουμε παρέα, επειδή με συμπαθούσε, ήμουν και μοντέρνο παιδί και μπορούσα να σταθώ στα μεγάλα σαλόνια” είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Κάποια στιγμή λοιπόν αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι πολύ δύσκολα θα πατούσε στο γρασίδι του Καραΐσκάκη ως ποδοσφαιριστής κι έτσι επιστρέφει στις Η.Π.Α για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο.

Καταπιάνεται με την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη μόδα και καταφέρνει να εισχωρήσει στους κοσμικούς κύκλους της εποχής.

Ήταν η εποχή του Studio 54 κι όποιος είχε πρόσβαση στο θρυλικό κλαμπ- εφόσον δεν έκαιγε τον εγκέφαλο του από τα ναρκωτικά, μπορούσε να εκμεταλλευτεί γνωριμίες που άνοιγαν πόρτες και έφτιαχναν καριέρες.

Σε μια εποχή που η τέχνη, ο πολιτισμός, η μουσική και η νυχτερινή ζωή είχαν συναντηθεί σε μια τέλεια θύελλα, γράφοντας ιστορία με τα πιο διάσημα και λαμπερά ονόματα της εποχής να παρεκτρέπονται σε κοινή θέα, ο Τζον Σταύρος χρησιμοποιεί τις γνωριμίες που αποκτά στο κλαμπ και ξεκινά να οργανώνει πάρτι και επιδείξεις μόδας, ενώ συμμετέχει σε φωτογραφίσεις με διάσημα μοντέλα της εποχής, όπως η πρώην σύζυγος του Μικ Τζάγκερ, Τζέρι Χωλ η οποία σήμερα είναι παντρεμένη με τον 85χρονο μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας δημοσίων σχέσεων και κινηματογραφικών παραγωγών PMP Studios με γραφεία στη Νέα Υόρκη. Είναι δε ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου κτιρίου το οποίο έχει ονομάσει Kingston Pop Museum, το οποίο περιλαμβάνει έξι διαμερίσματα, ένα μουσείο με δυο γκαλερί έργων τέχνης και τρία στούντιο.

Αυτές τις μέρες ετοιμάζει ένα ημερολόγιο ποδοσφαίρου με φωτογραφίες απο γυναίκες – ποδοσφαιριστές και διάσημους παίκτες απ’ όλο το κόσμο και παράλληλα γράφει την βιογραφία του για τα πέντε χρόνια που σημάδεψαν τη ζωή του, 1960-1970, ξεκινώντας από τη μέρα που γνώρισε το Νίκο Γουλανδρή και τον διάσημο μόδιστρο της εποχής, Μπίλι Μπό...




studio54-1
studio54-3
studio54-5
studio54-6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης