14 άγνωστες ιστορίες του Τρούμαν Καπότε εκδίδονται για πρώτη φορά

14 άγνωστες ιστορίες του Τρούμαν Καπότε εκδίδονται για πρώτη φορά

Για πολλές δεκαετίες, οι 39 κούτες με τα πολύτιμα γραπτά του σπουδαίου δημιουργού του «Εν Ψυχρώ» παρέμειναν κλεισμένες σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα στην βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

14 άγνωστες ιστορίες του Τρούμαν Καπότε εκδίδονται για πρώτη φορά
Μετά τον θάνατο του Τρούμαν Καπότε το 1984, ο δικηγόρος του Άλαν Σουόρτζ και ο εκδότης του Τζο Φοξ συναντήθηκαν στο διαμέρισμα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα για να καταγράψουν τα υπάρχοντά του και να αναζητήσουν το χειρόγραφο της ανολοκλήρωτης νουβέλας του «Όταν οι προσευχές εισακούονται».

«Ήμασταν κυρίως απασχολημένοι με την προσπάθειά μας να εντοπίσουμε το χειρόγραφο, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ», είπε ο Σουόρτζ στην εφημερίδα New York Post, συμπληρώνοντας ότι τα υπόλοιπα χαρτιά του συγγραφέα, σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος ο Καπότε, μπήκαν σε κούτες και απεστάλησαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Για πολλές δεκαετίες, οι 39 κούτες με τα πολύτιμα γραπτά του σπουδαίου δημιουργού των λογοτεχνικών αριστουργημάτων «Πρόγευμα στο Τίφανυς» και «Εν Ψυχρώ» παρέμειναν κλεισμένες σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα στην αποθήκη της βιβλιοθήκης. 

Κλείσιμο
Και πιθανόν να παρέμεναν εκεί για πάντα, εάν δεν είχαν τραβήξει το 2013 την προσοχή ενός Ελβετού εκδότη, ο οποίος ανακάλυψε μέσα σε αυτές μία σειρά ιστοριών που είχε γράψει ο μεγάλος λογοτέχνης στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια. Κάποιες από αυτές είχαν δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό του σχολείου του Καπότε, όμως στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εκδοθεί ποτέ. 

Αυτό ωστόσο πρόκειται να αλλάξει την ερχόμενη Πέμπτη, τη μέρα που πρόκειται να κυκλοφορήσει  στα αμερικάνικα βιβλιοπωλεία η συλλογή «Οι πρώτες ιστορίες του Τρούμαν Καπότε». Σύμφωνα με τη New York Post η συλλογή περιλαμβάνει μικρά διηγήματα με πλοκή που εστιάζει στους χαρακτήρες και διαδραματίζεται στην εξοχή των νότιων πολιτειών, αντανακλώντας τις εμπειρίες του συγγραφέα που μεγάλωσε στην Αλαμπάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης