Ηλίας Μαμαλάκης: «Τρόμαξα με τη φυλακή - Και είπα τη στιγμή που θα νιώσω άβολα, θα φύγω»

Ηλίας Μαμαλάκης: «Τρόμαξα με τη φυλακή - Και είπα τη στιγμή που θα νιώσω άβολα, θα φύγω»

Ο γνωστός σεφ περιέγραψε την εμπειρία του στις κοινότητες απεξάρτησης

mamalakis_2
Ο Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές» της ΕΡΤ και μίλησε μεταξύ άλλων στον Ανδρέα Ροδίτη, για τη συγκλονιστική εμπειρία του όταν επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού τις κρατούμενες που ανήκουν στην κοινότητα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

«Η μεγάλη δραστηριότητά μου στην τηλεόραση τελείωσε τον Ιανουάριο του 2011. Τότε, δέχθηκα ένα τηλέφωνο από μια φίλη μου πια που ήταν υπεύθυνη του δημιουργικού των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ» εξήγησε ο ίδιος. «Μου είπε πως οι κοπέλες στον Κορυδαλλό, οι φυλακισμένες θέλουν να με γνωρίσουν. Εγώ τρόμαξα με τη φυλακή και της είπα πως θα έρθω, αλλά τη στιγμή που θα νιώσω άβολα θα με συγχωρέσεις αλλά θα σηκωθώ να φύγω. Πήγα και κόλλησα. Οι κοινότητες είναι πάνω από 37. Έχουν δύο μπελάδες αυτά τα παιδιά, είναι φυλακισμένα και προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ουσίες».

Και συνέχισε: «Μπαίνω μέσα σε ένα σαλονάκι και ξεκινά η συνήθης διαδικασία που γίνεται στις ομάδες απεξάρτησης. ‘’Με λένε Καλλιόπη είμαι 34 χρόνων και είμαι δύο μήνες καθαρή…’’. Ίσως έχει μια ψυχολογική βάση στη θεραπεία, αλλά εγώ δεν το αντέχω αυτό το πράγμα. Τις σταματάω και τους λέω θα γνωριστούμε σιγά σιγά. Τους είπα πως με λένε και ότι είχα μια απώλεια και ξαφνικά γινόμαστε μια πολύ όμορφη φιλική παρέα».

«Δεν είναι καθάρματα, δεν είναι απόκληροι της ζωής. Ολίσθησαν για κάποιο λόγο, φταίει η οικογένεια, φταίει ο έρωτας, φταίνε πολλά πράγματα. Είναι καλοντυμένες, είναι καθαρές μοιράζονται τις δουλειές. Εγώ μπήκα στην κουζίνα της κοινότητας και μαγείρεψα μαζί τους, γιατί το φαγητό εκεί είναι η μόνη διέξοδος χαράς» κατέληξε, προσθέτοντας ότι έφτιαξε ένα διαιτολόγιο που εκείνες ακολούθησαν, αλλά και δημιούργησε μαζί τους μια προσομοίωση εστιατορίου.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7xwf561rp8p-sf)


Ειδήσεις σήμερα

«Δεν είμαι ψυχικά άρρωστη» λέει η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στις ΗΠΑ»

Συγκλονιστικό βίντεο: Η χρονιά της πανδημίας σε τέσσερα λεπτά

Το «αγόρι-δικαστής» που σκότωσε η Κόζα Νόστρα θα οσιοποιηθεί από το Βατικανό 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης