Πολ Σβένσον: Ο διασημότερος σεφ της Σουηδίας σε webinar για την βιώσιμη κουζίνα

Πολ Σβένσον: Ο διασημότερος σεφ της Σουηδίας σε webinar για την βιώσιμη κουζίνα

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Σουηδίας η σουηδική πρεσβεία στην Αθήνα οργάνωσε webinar για την βιώσιμη κουζίνα και την πράσινη γαστρονομία - Και το ελληνικό γιαούρτι στις συνταγές του βραβευμένου σεφ Πολ Σβένσον

paul_svensson
Ο βραβευμένος Σουηδός σεφ Πολ Σβένσον, επικεφαλής στο εστιατόριο Fotografiska, εντός του μουσείου φωτογραφίας στη Στοκχόλμη, παρουσίασε την Παρασκευή το πρωί συνταγές για το πρωϊνό σε webinar της σουηδικής πρεσβείας στην Αθήνα με αφορμή την εθνική ημέρα της σκανδιναβικής χώρας, που εορτάζεται στις 6 Ιουνίου. Θέμα του webinar: «The new conscious kitchen - green gastronomy».

Εκπρόσωπος της βιώσιμης κουζίνας και της πράσινης γαστρονομίας με κύριο στόχο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, να είναι η τέχνη του μέρος της σωτηρίας του πλανήτη, ο Σβένσον χρησιμοποιεί στην κουζίνα του λαχανικά και βότανα, κυρίως, εποχής με στόχο την ανάδειξη της γεύσης αλλά παράλληλα, τον περιορισμό των απορριμμάτων στα τρόφιμα. Κατά την διάρκεια του webinar ο Σουηδός σεφ παρουσίασε τρεις συνταγές για το πρωινό με βάση λαχανικά εποχής, φρέσκα φρούτα, βρώμη, σπόρους κία και ελληνικό γιαούρτι. Ο Σουηδός σεφ αποκάλυψε πως στις συνταγές του δεν χρησιμοποιεί ποτέ αγελαδινό γάλα, αλλά γάλα βρώμης και μίλησε για την παράδοση των συμπατριωτών του να τρώνε πόριτζ στο πρωινό.

Στην εισαγωγή του ο διασημότερος σεφ της Σουηδίας, που έχει ενσωματώσει πρακτικές αειφορίας στην κουζίνα του, τόνισε την σημασία του «zero waste», δηλαδή να μην πετά ο μάγειρας τίποτα και μίλησε για την διατροφική αξία της φλούδας φρούτων και λαχανικών. Μάλιστα, έκανε ξεχωριστή μνεία για τα σπαράγγια και δήλωσε πως στη φλούδα τους κρύβεται το μέγιστο της γευστικής τους απόλαυσης.

Το webinar συντόνισε η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Sammelin, η οποία καλωσόρισε τον Σβένσον και τους συμμετέχοντες, σεφ από μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, όπως τα Costa Navarino, Candia Maris, Creta Maris, food editors και δημοσιογράφους. Η πρέσβης μιλώντας για τον μεγάλο Σουηδό σεφ δήλωσε πως το 2017 το εστιατόριο Fotografiska βραβεύτηκε ως το καλύτερο εντός μουσείου εστιατόριο στον κόσμο και αποκάλυψε πως ο Σβένσον έχει γράψει τέσσερα βραβευμένα βιβλία μαγειρικής.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Τον Μαρκ Τζέικομπς δεν τον νοιάζουν οι ζημιές στο μαγάζι του στη διάρκεια των διαδηλώσεων

Γιατί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει το άγγιγμα του Μίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης