Κορωνοϊός – Ισραήλ: Μηδέν θάνατοι και μόνο 4 σοβαρά περιστατικά μεταξύ 523.000 που εμβολιάστηκαν

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Μηδέν θάνατοι και μόνο 4 σοβαρά περιστατικά μεταξύ 523.000 που εμβολιάστηκαν

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ισραηλινών αρχών για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου – Σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός έσωσε πολλές ζωές

israel_vaccination1
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στο Ισραήλ, που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού λειτουργεί και η δεύτερη δόση έχει αποτελεσματικότητα 93%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, που επικαλούνται οι αρμόδιες αρχές, σε 523.000 άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ο αριθμός των θανάτων ήταν μηδενικός, ενώ μόλις τέσσερα άτομα νόσησαν σοβαρά από την Covid-19. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το εμβόλιο έσωσε πολλές ζωές.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία, από τους 523.000 που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μόλις 544 άτομα (ήτοι 0,1%) διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και κανένας δεν πέθανε. Από τους φορείς της νόσου, μόλις 15 χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι οκτώ με ήπια συμπτώματα, οι τρεις με μέτρια συμπτώματα και τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της Μακάμπι, που έκανε σύγκριση και με διαφορετική ομάδα ελέγχου με μη εμβολιασμένους πολίτες, τα στοιχεία δείχνουν αποτελεσματικότητα της τάξεως του 93%.

Η πλήρης θωράκιση πιστεύεται ότι επέρχεται μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, τα στατιστικά της υπηρεσίας παρακολουθούνται στενά σε όλον τον κόσμο, με στόχο να δώσουν μια πρώτη σημαντική εικόνα για την απόδοση του εμβολίου.

Κλείσιμο
«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν έχουμε αμφιβολία ότι έχει σώσει τις ζωές πολλών Ισραηλινών» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας της Μακάμπι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και παρότρυνε τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουρές στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης - Αδειάζουν ράφια εν όψει της «Μήδειας»


Χαρδαλιάς: Σε αυστηρό «lockdown» η Αχαΐα και η Εύβοια


Ανακούφιση από τους εμβολιασμούς στη Βρετανία: Κάτω του 1 ο δείκτης R για πρώτη φορά από τον Ιούλιο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ