Οι πρόσκοποι δίπλα στα παιδιά της «Ελπίδας»

pro5

Τα παιδιά που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία βιώνοντας για πρώτη φορά την μαγεία του Προσκοπισμού

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσκόπου, 22 Φεβρουαρίου, οι Πρόσκοποι σε μία συμβολική κίνηση, καλωσόρισαν στην Προσκοπική οικογένεια τους μαχητές της ζωής, τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».


Τα παιδιά που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία βιώνοντας για πρώτη φορά την μαγεία του Προσκοπισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Οι Ενήλικοι Εθελοντές Πρόσκοποι φόρεσαν για πρώτη φορά το γαλανόλευκο προσκοπικό μαντήλι γύρω απ’ το λαιμό των παιδιών, καλωσορίζοντάς τα με αυτόν τον τρόπο στη μεγάλη Προσκοπική οικογένεια. Όταν τα παιδιά κερδίσουν τη μάχη και εξέλθουν από το Νοσοκομείο, θα μπορέσουν να παίξουν το προσκοπικό παιχνίδια σε μία από 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

pro3
pro2
pro1Η πρωτοβουλία αυτή - η πρώτη σε μία σειρά από άλλες - πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών. Κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, η Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε τιμήσει τον Πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κύριο Ισίδωρο Κανέτη με τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σε αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων Προσκόπων.


Η 22α Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου, κατά την οποία οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, με στόχο να ακολουθήσουν την ρήση του ιδρυτή Λόρδου Baden Powell που είπε στους νέους ότι «Ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους»!

pro5
pro4Περισσότερα για τους Έλληνες Προσκόπους μπορείτε να βρείτε: www.gineproskopos.gr
Περισσότερα για το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ¨ΕΛΠΙΔΑ”, μπορείτε να βρείτε: www.elpida.org και για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» oramaelpidas.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

διαβητικοι

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ - Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη καλεί το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι 

emvolio_flu

Έρευνα απέδειξε ότι οι χώρες που επιτρέπουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία έχουν μεγαλύτερη κάλυψη σε σχέση με τις χώρες που επιτρέπουν τον εμβολιασμό μόνο μέσω ιατρικών δομών