Μόρια: Ιερόσυλοι βανδάλισαν ξωκκλήσι

Μόρια: Ιερόσυλοι βανδάλισαν ξωκκλήσι

Η μικρή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται στον δρόμο ο οποίος οδηγεί προς το ΚΥΤ της Μόριας στην Λέσβο - Πρόκειται για τη δεύτερη επιδρομή σε 2 χρόνια

Moria-ekklisia
Στόχος αγνώστων ιερόσυλων που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, έγινε η μικρή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στον δρόμο ο οποίος οδηγεί προς το ΚΥΤ της Μόριας στην Λέσβο και μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη αυτό, μέσα στα τελευταία δυο χρόνια!

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν ανάγλυφα την επιδρομή των βανδάλων, οι οποίοι πέταξαν στο δάπεδο τον Εσταυρωμένο, ξήλωσαν τα στολισμένα πλαίσια των εικόνων, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις αγιογραφίες στον εσωτερικό τοίχο και το ταβάνι, αλλά και στις εξωτερικές επιφάνειες.

Μετά την προηγούμενη εισβολή στο εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, οι υπεύθυνοι του ναού τον είχαν κλειδώσει με κλειδαριές, που όμως δεν σταμάτησαν τους εισβολείς. Για τη νέα επιδρομή βανδάλων ενημερώθηκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εντοπιστούν οι δράστες.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Συνελήφθη 35χρονος για ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία

Επιμένει ο ιερέας στο Κουκάκι: Το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση -Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται


Ταξίδευαν για παροχή βοήθειας με... σούβλα και τρόφιμα στο Ι.Χ.!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης