Κορωνοϊός: «Θύμωσα γιατί είδα γεμάτα καφέ και τον ένα πάνω στον άλλο» λέει ο δήμαρχος Λαρισαίων (ΘΕΜΑ 104,6)

Κορωνοϊός: «Θύμωσα γιατί είδα γεμάτα καφέ και τον ένα πάνω στον άλλο» λέει ο δήμαρχος Λαρισαίων (ΘΕΜΑ 104,6)

«Υπάρχει χαλαρότητα σε συμπολίτες μας και πολλοί δεν τηρούν τη σύσταση για αποφυγή των επαφών» ανέφερε ο κ. Καλογιάννης

larisa
Για το ξέσπασμα κατά των δημοτών του μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος δεν άντεξε να βλέπει την πολυκοσμία στα καφέ και τα μαγαζιά της πόλης του, ενώ υπάρχουν συστάσεις για περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις λόγω κορωνοϊού.

«Ήταν ασύλληπτες οι εικόνες, με μαθητές να γεμίζουν τα καφέ και να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμιο, ο ένας πάνω στον άλλο, ένα κομμάτι της κοινωνίας μας κοιμάται» είπε εξοργισμένος ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι υπάρχει χαλαρότητα σε συμπολίτες μας και πολλοί δεν τηρούν τη σύσταση για αποφυγή των επαφών.

«Πρέπει να προσέχουμε τώρα για να απολαύσουμε τις ομορφιές της πόλης στο χρόνο» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, συμπληρώνοντας ότι δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και από άλλους δημάρχους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τα οποία διαπίστωσε ότι ανάλογα φαινόμενα διαπιστώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η δήλωση του δημάρχου:

Έκκληση
προς τους πολίτες της Λάρισας να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό με σημερινή του δήλωση. Παράλληλα κάλεσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διαμορφώσουν τους χώρους τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο κ. Καλογιάννης παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού υπήρξε αρκετά σκληρός απέναντι σε όσους δεν ακολουθούν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός που επικρατεί στις καφετέριες της πόλης είναι απαράδεκτος.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων:

«Θέλω να κάνω έκκληση για να μην πω θα καταγγείλω, αυτό που γίνεται στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά καφέ που έχουμε. Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτος. Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε 15-20 ημέρες να δούνε εικόνες Ιταλίας που τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και προφανώς και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συνωστισμού. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα και να δίνουμε λύσεις και την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει η εικόνα αυτή στο κέντρο της πόλης».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Λάρισα Δήμαρχος Λαρισαίων "Απαράδεκτος ο  συνωστισμός στις καφετέριες" 120320
Κλείσιμο




Διαβάστε επίσης:

Γ.Γ. Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΘΕΜΑ 104,6): «Μάσκες του 1,40 πωλούνται πλέον 7 ευρώ!»

Κορωνοϊός: Λουκέτο στα ΚΕΠΑ μέχρι την Τετάρτη - Αναβάλλονται τα ραντεβού

Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών - Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης