Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα - Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα - Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Στα 45 συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού - Οι 11 προέρχονται από το γκρουπ του Ισραήλ - Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο που πλέον χαρακτηρίζονται «πληττόμενες περιοχές» - Τέσσερα από τα κρούσματα στη Ζάκυνθο

coronavirus53453453
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 14 νέα κρούσματα, ενώ διασωληνώθηκε ο 66χρονος από την Πάτρα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 45.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα.

Οι άλλοι τρεις ασθενείς χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως επαφές αυτών των 11. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για έναν επαγγελματία Υγείας από την Ηλεία και για δύο επιβαίνοντες στην πτήση με την οποία επέστρεψαν από το Ισραήλ. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για μία 60χρονη από την Αττική και για μία αεροσυνοδό.

Τέσσερα από τα κρούσματα είναι από τη Ζάκυνθο.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 66χρονου - Διασωληνώθηκε το πρωί της Παρασκευής

Κλείσιμο
O 66χρονος που διαγνώστηκε με τη λοίμωξη Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά άλλοι 13 άνθρωποι, οι οποίοι διαγνώστηκαν το τελευταίο 48ωρο με τον κορωνοϊό και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει τον ίδιο προορισμό τις προηγούμενες ημέρες.

Οι ασθενείς έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ κλινικής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Οι δύο εκ των 13 είναι σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς έχουν εμφανίσει πνευμονία. Οι άλλοι 11 είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Κρούσμα στη Δάφνη

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία μητέρα μαθητή στη Δάφνη, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος. Το κρούσμα αυτό είναι ένα από τα 14, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας. 

Παράταση των μέτρων σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Σε περιορισμό θα βρίσκονται για άλλες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται οι τρεις «πληττόμενες» περιοχές όπως τις χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας, με ένα αυστηρό πλέγμα μέτρων που σχετίζονται με συναθροίσεις, λειτουργία σχολείων, θεαμάτων κ.α.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής, στις περιοχές Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και αρχικά με ισχύ για ένα 48ωρο, και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, εφεξής αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ανακοίνωσε ο ειδικός και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές προς χώρες της αλλοδαπής ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Τσιόδρας: Η στρατηγική του ΕΟΔΥ έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και το ECDC

"Τη στρατηγική του ΕΟΔΥ, η οποία ήταν σύμφωνη με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενέκριναν ομόφωνα οι διακεκριμένοι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και επισκέπτες εμπειρογνώμονες ειδικά προσκεκλημένοι από το ευρωπαϊκό CDC για αυτό το σκοπό, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα και συνεργάζονται μαζί μας.

Τις ημέρες που έγινε το ερώτημα για τον συγκεκριμένο πολίτη, για τον οποίο τόσα πολλά ακούγονται, ο ταξιδιώτης από τους Αγίους Τόπους, όπως και η ομάδα του, δεν ανήκαν σε ύποπτα περιστατικά γιατί δεν προέρχονταν από χώρα που είχε τοπική μετάδοση της νόσου.

Ταυτόχρονα με εμάς, χθες, χώρες όπως οι ΗΠΑ, έχουν εισαγόμενα κρούσματα από χώρες που δεν αναφέρονται στις αντίστοιχες λίστες ελέγχου".


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ - Πώς να προστατευθούμε

Κορωνοϊός: Ακόμη 51 Έλληνες είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους - Μπαίνουν σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Να καθαρίζετε το κινητό σας όσο συχνά πλένετε τα χέρια σας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης