Κολλέγιο Ψυχικού: Οι μαθητές που επέστρεψαν από το Λονδίνο βρέθηκαν απύρετοι

Κολλέγιο Ψυχικού: Οι μαθητές που επέστρεψαν από το Λονδίνο βρέθηκαν απύρετοι

Ξεκίνησαν απολυμάνσεις στους χώρους του Κολλεγίου σε Ψυχικό και Κάτζα - Στο «Σωτηρία» περιμένουν τους πέντε μαθητές με τα ήπια συπτώματα

kollegio-foto
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την κατάσταση των 98 μαθητών που επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε το Κολλέγιο Ψυχικού.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι» ενώ προστίθεται ότι «έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο».

Από τον ΕΟΔΥ έγινε γνωστό νωρίτερα ότι στα πέντε παιδιά που γύρισαν με ήπια συμπτώματα από το Λονδίνο δόθηκαν οδηγίες να πάνε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική για τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου έχει ως εξής:

Αγαπητοί γονείς / Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδεχθήκαμε μαζί με τους γονείς τους μαθητές, που επέστρεψαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς-συνοδούς του Σχολείου μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους, υποβλήθηκαν στον προβλεπόμενο έλεγχο από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι. Παρ’όλα αυτά έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ.) για έγκυρη ενημέρωσή μας, την οποία σας κοινοποιούμε με τα emails και sms που σας αποστέλλουμε και με τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Σχολείου μας (Website, Facebook page).

Οι οδηγίες αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς που αφορά το Σχολείο μας, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα και όλες οι δραστηριότητες στα δύο campuses θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι συστάσεις που λάβατε από τον Ιατρό του Ε.Ε.Ι., κ. Αντώνη Μακρή, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020. Διευκρινίζουμε ότι οι όποιες οδηγίες για αυτό-περιορισμό αφορούν αποκλειστικά αυτούς που έχουν ταξιδέψει στις αναφερθείσες περιοχές και όχι στο περιβάλλον τους.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Αθανασόπουλος
Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών
Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης