Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Μια παγκόσμια γλώσσα γιορτάζει - Δείτε βίντεο

vid--glosa

Δείτε βίντεο με πολίτες από όλο τον κόσμο να αναφέρονται σε λέξεις που έχουν ρίζα την ελληνική γλώσσα

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017).

«Με την θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως» αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σε βίντεο που ετοίμασε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών εμφανίζονται πολίτες διαφόρων χωρών, ηλικιών και επαγγελματικής απασχόλησης, που προφέρουν λέξεις στις γλώσσες τους και είναι ελληνικής προέλευσης.

Στόχος της καμπάνιας είναι να καταδείξει την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα από την ευρεία αντίληψη που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο μεταξύ των ειδικών, για τη συμβολή της Ελληνικής στον γλωσσικό και πολιτισμικό εμπλουτισμό των ευρωπαϊκών και πολλών άλλων γλωσσών του πλανήτη.

Did you know you speak Greek? - International Greek Language Day (February 9)

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Αναστάσης

Πάντως στα σχόλια είναι η γιορτή του Τρολ .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μπράβο σε όσους το δούλεψαν!

κακομαθημενος

καλα μας δουλευουν ? ποιος μιλαει πια την ελληνικη γλωσσα .ακουστε τα παιδια στις 10 λεξεις που θα αρθρωσουν οι 7 ειναι η λεξη με τα 3 αλφα.

Δήμητρα

Την ίδια μέρα που αρχίζει το Τριώδιο! Τυχαίο;

As

«Μνημόσυνο» εννοείτε..

geonewer

προκαλεί μόνο θυμηδία αυτή η επέτειος για την ελληνική γλώσσα,πιο πολύ μοιάζει με μνημόσυνο!Φτάνει να βλέπει κανείς τις ξενόγλωσσες πινακίδες ανά την επικράτεια για να καταλάβει ότι η νέα ελληνική έχει περάσει στο στάδιο της αντικατάστασής ,συγκεκριμένα από την αγγλική.

trelokounelos

Θυμηδια προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί εδώ μέσα θα σπεύσουν να αποθεωσουν την γλώσσα μας όταν προηγουμενος θα μας έχουν πει πως ψήφισαν Κουλη επειδή μιλάει καλά Αγγλικά! LOL

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης