Σαντορίνη: Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για την ενίσχυση της ασφάλειας του νησιού

Σαντορίνη: Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για την ενίσχυση της ασφάλειας του νησιού

Μετά τις ριζικές αλλαγές στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, η κυβέρνηση προχωρά και σε συγκεκριμένες δράσεις και για την Σαντορίνη με την  πρόσληψη 80 ειδικών φρουρών

sil123
Ειδική επιχειρησιακή στρατηγική και πρόσληψη 80 ειδικών φρουρών περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δήμου Σαντορίνης για την ενίσχυση της ασφάλειας του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της χώρας.

Μετά τις ριζικές αλλαγές στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, η κυβέρνηση προχωρά και σε συγκεκριμένες δράσεις και για την Σαντορίνη.

Ειδικότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και θα εγγυηθεί την τήρηση της νομιμότητας, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα στη Σαντορίνη.

Οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Σιγάλας πραγματοποίησαν συνάντηση με την συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη στον τομέα της αστυνόμευσης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας: “Ο Υπουργός έκανε σαφή τη βούληση του Υπουργείου του και συνολικά της Κυβέρνησης για ριζική και μόνιμη λύση του προβλήματος της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στη Σαντορίνη και παρουσίασε το σχετικό επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα.

• Το Υπουργείο προχωρεί άμεσα στην προκήρυξη για πρόσληψη 80 ειδικών φρουρών, οι οποίοι μετά από εκπαίδευσή τους σε συγκεκριμένα αντικείμενα, τοποθετούνται όλοι ως μόνιμοι στη Σαντορίνη επιπλέον των ήδη υπηρετούντων σήμερα στο νησί. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τον Υπουργό, τοποθετείται χρονικά εντός του καλοκαιριού του 2020.

Κλείσιμο
• Η δομή της Αστυνομίας, στην οποία θα ενταχθούν οι 80 αστυνομικοί θα λειτουργεί με την ελάχιστη γραφειοκρατία, έτσι ώστε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού να ασχολείται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο επί του πεδίου.

• Οι δέκα περίπου βαθμοφόροι αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην ιεραρχία της νέας αστυνομικής δομής της Σαντορίνης θα είναι έμπειροι και θα γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν.

• Ο θεσμός της μετακίνησης των δόκιμων αστυνομικών στη Σαντορίνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα συνεχίσει να ισχύει με τη διευκρίνιση ότι θα απασχολούνται και το Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης της νέας αστυνομικής δομής αλλά και των μόνιμων αστυνομικών που θα τοποθετηθούν στο νησί.

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου αλλά και των επιχειρηματιών του νησιού, προκειμένου να λειτουργήσει γρήγορα κι απρόσκοπτα η νέα αστυνομική υπηρεσία.

Η Σαντορίνη ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός πρέπει να είναι ασφαλής για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους.

Ο Δήμος εργάζεται ήδη και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση και αυτού του στόχου”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης