Ένταση παρά τις υψηλές παρουσίες στον Αγ. Παντελεήμονα

Ένταση παρά τις υψηλές παρουσίες στον Αγ. Παντελεήμονα

Ακραία στοιχεία δημιούργησαν ένταση πέριξ και εντός του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και φώναξαν συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, που παρακολούθησαν συναυλία.

Ένταση παρά τις υψηλές παρουσίες στον Αγ. Παντελεήμονα
Σε μια εκκλησία γεμάτη από κόσμο πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σε λόγο που απηύθυνε προς το πλήθος, τόνισε ότι «η Εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει τους ανθρώπους, όπως και η μουσική» και επισήμανε ότι «στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η Εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού».

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και ιδιαιτέρα γύρω από την εκκλησία υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς ακραία στοιχεία έξω από την εκκλησία επιδίωξαν να δημιουργήσουν επεισόδια, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του Αρχιεπισκόπου και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ προσπάθησαν να προκαλέσουν ένταση και εντός του ναού.

Κλείσιμο
Τη συναυλία παρακολούθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο προκαθήμενος της αλβανικής ορθόδοξης εκκλησίας, αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης