Γλυπτά Παρθενώνα: Συγκροτείται Πανελλήνια Επιτροπή για την επιστροφή τους

marmara-parthenona

Συγκροτείται από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος - Η επιτροπή αρχικά θα είναι πολυμελής και εν συνεχεία θα συγκροτηθεί ολιγομελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει την ευθύνη συντονισμού του έργου της επιτροπής και εκτέλεσης των αποφάσεών της

«Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» συγκροτεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς.

Επειδή, όμως η επιτροπή αυτή θα είναι πολυμελής, θα συγκροτηθεί στη συνέχεια ολιγομελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει την ευθύνη συντονισμού του έργου της επιτροπής και εκτέλεσης των αποφάσεών της.

Παράλληλα θα συγκροτηθεί ομάδα ειδικών νομικών, για την παροχή νομικής κάλυψης σε σχέση με την διεκδίκηση των Γλυπτών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (39)

..

Λαός που δεν σέβεται τους προγόνους του και τα έργα τους παύει να υπάρχει.

OBE

Το επίπεδο αυτών που θεωρούν πως πρέπει να κλείσουμε το στόμα και να αποδεχτούμε την κλοπή είναι πραγματικά ο πάτος της ελληνικής ψυχής. Διαβάζω πως είναι καλύτερα εκεί παρά κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ή ότι εμάς δεν μας αξίζει να τα έχουμε εδώ διότι το κράτος μας είναι προβληματικό (ενώ στην Αγγλία λειτουργούν όλα ρολόι...). Με αυτή τη λογική, αν ένας καλλιτέχνης που μένει σε ένα φτωχικό δωμάτιο δημιουργήσει ένα αριστούργημα, είναι δίκαιο να του το κλέψει κάποιος που μένει σε έπαυλη με φρουρούς γιατί εκεί είναι πιο ασφαλές. Επίσης με τη λογική των ηλιθιων που λένε πως δεν μας αξίζει να τα κατεχουμε, θα ήταν εντάξει να μας κατακτήσει και να μας πετάξει από αυτή τη γη κάποιος ξένος που είναι πιο οργανωμένος αφού θα την αξιοποιήσει καλύτερα από εμάς. Έλληνες πιστέψτε επιτέλους στον εαυτό σας και στο λαό μας. Ναι έχουμε ένα σωρό ελαττώματα και ναι ρε είμαστε προβληματικοί. Όμως είμαστε εδώ και καταφέραμε να είμαστε μια ελεύθερη χώρα μετά από εκατοντάδες εισβολές, πολλές από λαούς πιο "πολιτισμένους" από εμάς. Ας μην επιστρέψουν ποτέ τα μάρμαρα, ομως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να φωνάζουμε για να ακούσει όλη η ανθρωπότητα και η κάθε νέα γενιά πως είναι δικά μας και μας τα κλέψανε αυτοί που πλασαρονται σαν ευγενείς και πολιτισμένοι. Επιτροπή ναι. Τόσες ανούσιες και άχρηστες επιτροπές υπάρχουν. Ας γίνει και μια για τη φωνή αυτών των αγαλμάτων. Γιατί αν μπορούσαν να μιλήσουν θα βρόντοφώναζαν για την επιστροφή τους στο πιο μαγικό μέρος του πλανήτη και όχι για να παραμείνουν σαν κάποια από τα δεκάδες εκθεματα μέσα στις αγγλικές βιτρίνες.

Να σκέφτεσε νομικά

και να έχεις τη δύναμη της φαντασίας. Υπαρχουν και άλλες εξηγήσεις, και άλλα αφηγήματα. η ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να ζεί με ή χωρίς τους θησαυρούς της....και η πολύ ιστορία και οι πολλοί κατασκευασμένοι μύθοι και οι πολλές ψευδαισθήσεις δε θα βοηθήσουν την ελλάδα του σήμερα, ούτε εσένα και τα παιδιά σου.

Απλά...

Το θέμα μας δεν είναι τα γλυπτά αλλά το brexit. Όλα τα αντιευρωπαϊκά και αντιμνημονιακά σκουπίδια (ναζί, ψεκασμένοι, παρανοϊκοί, κλπ), όλοι οι εθνοπροδότες δηλαδή, είναι κατά της επιστροφής για να μην στεναχωρήσουν τους κλέφτες Βρετανούς.

Εκσυγχρονισμός

Μπα.. οι ψεκασμένοι, οι παλαιοαριστεροί και οι ναζί είναι όλοι με την παραμύθα των μαρμάρων και πρώτοι απορροφητές της εσωτερικής κατανάλωσης... Η δημαγωγία του πίσω. Η χώρα πρέπει να αρχίσει να κοιτάει μπροστά, να ασχολείται λιγότερο με τις ευθύνες των ξένων και να αρχίσει να δουλεύει και, με ποιοτικούς θεσμούς, να αρχίσει αυτοελέγχεται για την πρόοδο και την αποτελεσματικότητά της σε βάθος επιτέλους.

Πέτρος Κινούσης

Οι μισοί έλληνες δεν έχουν πάει πάνω από μία φορά στην Ακρόπολη

Κλασικές αξίες

Εδώ παρά πολλά μάρμαρα και χιλιάδες αρχαία μνημεία είναι εκτεθειμένα κσι απροστάτευτα στον ήλιο, στη βροχή, στους μύκητες, στην υγρασία, στη μούχλα και στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Ας τύχουν προστασίας καλύτερα οπουδήποτε άλλου στην Ευρωπη, όπου υπάρχουν άλλωστε και οι πιο γνήσιοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού πολιτισμού και περισσότεροι αναλογικά κληρονόμοι των κλασικών αξιών (ισονομία, ισοπολιτεία, σεβασμός στους νόμους, αξιοκρατία, σεβασμός στο επιχείρημα, στο διάλογο και στο συνομιλητή, «πάταξον μεν, άκουσον δε», σεβασμός στη λογική και στον ορθό λόγο, πάντα προτεραιότητα στη λογική και όχι στο θυμικό, αποφυγή δημαγωγών και παρλαπίπας, κλπ).

;;;

Αφού το πρόβλημα είναι ο ήλιος και η μόλυνση σου έχω λύση. Αν τα βάλουμε στο Μουσείο της Ακρόπολης τότε συμφωνείς να επιστρέψουν;

kokos

βρωμιαρηδες αλητες ανθελληνες προδοτες η επιτροπη σας μαρανε για να φατε κανα φραγκο γ@@ω την στοα σας..

Ωχ

Ακόμα πονάνε οι εκλογές μπούλη;

Ποτέ στο δικαστήριο

Γιατί η ελλάδα είναι πιο πιθανό να χάσει. Αναλογιστείτε πόσο πιθανό είναι να κερδίσει και πόσο πιθανό είναι να χάσει. Για αυτό και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προσέφυγε στα δικαστήρια. Γιατί εκεί θα γινόντουσαν αποκαλύψεις πιθανώς για την καταγωγή των σημερινών ελλήνων, τη σχέση την παρούσας ελλάδας με τις αρχαίες πόλεις-κράτος, το κενό ιστορίας για δύο χιλιάδες χρόνια και άλλα που μας μάθανε στα σχολεία. Καλά κάνουν οι κυβερήσσεις και δεν πάνε στα δικαστήρια γιατί εκεί θα ακουστούν και άλλες απόψεις που μπορεί να μην αρέσουν, και μπορεί και να χάσει η ελλάδα. Λοιπόν πίσω στην γκρίνια και σε επιτροπέςκαι μεγάλα λόγια. Καλύτερες οι μεγαλοστομίες παρά να χάνεις παταγωδώς σε ένα δικαστήριο.

οτι να ναι.

τα συντηρουν και τα διατηρουν καλυτερα οι Αγγλοι.

Πήγαινε

να δεις σε ποιά κατάσταση έχουν την Καρυάτιδα, σύγκρινέ τη με τις δικές μας στο Μουσείο της Ακρόπολης και μετά να μιλήσεις.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά

Αυτή η χώρα αντί να κοιτάει μπροστά, μυαλό δεν βάζει και συνεχίζει να σπαταλάει την ενέργεια της με τα παραμύθια και τις σαχλαμάρες του κάθε δημαγωγού φαντασιαζόμενη ότι περιτριγυριζόμαστε από εχθρούς. Ας λατρεύουμε λοιπόν καλύτερα τον Σώρρα ως γιο του Απόλλωνα. Αυτός θα φέρει μάρμαρα από το Λονδινο και τη Νίκη της Σαμοθράκης από το Παρίσι. Καληνύχτα.

αθανασια

Δουλεια δεν ειχε ο Διαβολος ... Βρε ουστ. Αστε μας με τα προβληματα μας ανοητοι. 35 χρονια μας τα ζαλισατε απο τοτε που η Μερκουρη ανακαλυψε αυτη την πατεντα. Καλα ειναι τα γλυπτα εκει που ειναι και τα θαυμαζει εκαττομυρια κοσμος καθε χρονο.

Νίκος

Τα γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα ανθέλληνες και εδώ πρέπει να επιστρέψουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης