Άρειος Πάγος: H Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί στο Ιράν

Άρειος Πάγος: H Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί στο Ιράν

Η γυναίκα είχε ζητήσει να μην εκδοθεί στο Ιράν, καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και τη θανατική ποινή

4922941
Ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοση της Ιρανής μητέρας Σαραρέ Κχαντεμί στη χώρα της αποφάσισε το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το μεσημέρι της Τρίτης.

Η γυναίκα είχε ζητήσει να μην εκδοθεί στο Ιράν, καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και τη θανατική ποινή. Αυτή είναι η τιμωρία που προβλέπει ο νόμος για όσους Ιρανούς ζητήσουν άσυλο απο άλλη χώρα, καθώς για το καθεστώς της Τεχεράνης αυτό ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Η Σαραρέ Κχαντεμί είχε ζητήσει να μην επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της η ίδια και το παιδί της ώστε να γλιτώσουν από τον δυνάστη άνδρα της, σε μια χώρα που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα.

Οι Αρειοπαγίτες έκριναν ότι η 37χρονη μητέρα δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί το αντίθετο. 

Η Ιρανή με το άκουσμα της απόφασης των Αρειοπαγιτών άρχισε να κλαίει με λυγμούς και ψέλλιζε «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ». 


Κατόπιν αυτών, διατάχθηκε η άρση της κράτησής και η αποφυλάκισή της, όπως είναι ευνόητο. Σημειώνεται πως η Ιρανή έχει υποβάλει αίτημα στις ελληνικές αρχές για να της χορηγηθεί άσυλο στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης