Η ΓΣΕΕ καλεί Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για απεργία στις 2 Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ καλεί Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για απεργία στις 2 Οκτωβρίου

Ζητά ηχηρή αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις

4791001
Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ «που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019» απευθύνει η Συνομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «Όπως είναι γνωστό, η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που προέκυψε μετά τις βίαιες, τραμπούκικες και παράνομες ενέργειες, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Έχει, όμως, την πολιτικο-συνδικαλιστική δυνατότητα και υποχρέωση να απευθυνθεί στα μέλη της, δηλαδή στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και να συστήσει αγωνιστικότητα-ενότητα-σύνεση και δημοκρατική λειτουργία».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αναφέρει: «Λέμε, λοιπόν, καθαρά. Τα δεδομένα άλλαξαν. Κορόιδευαν αυτοί που πίεζαν τις οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και προετοιμασία, γιατί "το Ν/Σ θα ψηφιστεί, μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη!!". Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη.'Αρα και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί- και οι οποίες δοκιμάζουν τις σχέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αποδέχονται τις δημοκρατικές λειτουργίες -πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019. (Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ, αν είχε τη νομική δυνατότητα)» υποστηρίζει η ΓΣΕΕ.

«Να εργαστούμε, μέχρι τότε, για την επιτυχία της κινητοποίησης, ώστε να είναι ηχηρή η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης