Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου - Δείτε ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου - Δείτε ποιοι απεργούν

Απεργούν ΠΑΜΕ, ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου – Καταγγελίες της ΓΣΕΕ για νέους τραμπουκισμούς των μελών του ΠΑΜΕ

ape122
Σε 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο οδεύουν ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ , αντιδρώντας στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία. Το ΕΚΑ οργανώνει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην πλατεία Κλαθμώνος ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν την ίδια ημέρα συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια .

Η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία ενώ στην ίδια εκκρεμή κατάσταση βρίσκεται και η πολυπληθέστερη οργάνωση του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το απαράδεκτο αυτό σκηνικό είναι απόρροια της ματαίωσης του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας μετά τις βιαιοπραγίες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της πλειοψηφίας και μελών του ΠΑΜΕ τον περασμένο Μάρτιο σε Ρόδο, Καλαμάτα και Αθήνα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με αφορμή τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της απεργιακής κινητοποίησης.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς κατά των μελών της και προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι δε θα υποκλιθούν στην κομματική-σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

«Η ΓΣΕΕ –επισημαίνεται- με δεδομένη τη βίαιη κατάλυση του Τακτικού της Συνεδρίου, αδυνατεί ακόμη τυπικά να προκηρύξει Γενική Πανελλαδική Απεργία, στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς.»

Κλείσιμο
Η ΓΣΕΕ προσκαλεί τις 150 Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) που προκήρυξε ήδη 24ωρη απεργία για την Τρίτη 24/9 διαμαρτύρεται :

- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων

- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας

- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών

- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ

- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση

- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)

- Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης