Σχολεία: Τα προβλήματα πριν το πρώτο κουδούνι - Τι θα γίνει με τις προσλήψεις

Σχολεία: Τα προβλήματα πριν το πρώτο κουδούνι - Τι θα γίνει με τις προσλήψεις

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά  στα περίπου 13.300 σχολεία - Προβλήματα στέγης αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν σε τουριστικές περιοχές

sxoleia
Ομαλή αναμένεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα περίπου 13.300 σχολεία της χώρας.  Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν ομαλά τα σχολεία, παρότι απομένει να γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου αποτελεί μόνιμη στρέβλωση της ελληνικής εκπαίδευσης αφού δεν μπορούν να καταγραφούν στο σύνολό τους οι ανάγκες πριν ανοίξουν τα σχολεία. 

Ο αγώνας των αναπληρωτών που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία τουριστικών περιοχών για να βρουν κατοικία έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα καταγράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Τα βιβλία

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα βιβλία είναι στα σχολεία από τον Αύγουστο. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών (16.191 για την πρωτοβάθμια και 4.367 για τη  δευτεροβάθμια. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ οι 20.500 προσλήψεις που έγιναν κατά την πρώτη φάση επαρκούν για να καλύψουν τα 2/3 των κενών στα σχολεία. 

Τα προβλήματα

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο Τετάρτη. Ωστόσο, το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά δε θα χτυπήσει φέτος σε όλα σχολεία της Αθήνας, καθώς κάποια θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19 Ιουλίου, που ταρακούνησε την πρωτεύουσα.

Μόλις μια ημέρα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστώνεται ότι ορισμένα σχολεία της Αττικής δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, με επίκεντρο στη Μαγούλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω. 

Την ίδια ώρα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η εξεύρεση σπιτιού αποτελεί το πρώτο στοίχημα  για τους αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν  σε  τουριστικές περιοχές, και κυρίως σε νησιά,  όπου οι κάτοικοι κρατούν τα καταλύματα για τους τουρίστες και τα απελευθερώνουν  μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης