Mύκονος: Ο «ποντικός» που έκλεψε πανάκριβο ρολόι ήταν ο μπάτλερ

Mύκονος: Ο «ποντικός» που έκλεψε πανάκριβο ρολόι ήταν ο μπάτλερ

Σε βάρος του 31χρονου μπάτλερ σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή

mikonos
Ένα πανάκριβο ρολόι Audemars Piguet που είχε κάνει φτερά από βίλα της Μυκόνου κατάφερε να εντοπίσει το ειδικό κλιμάκιο της ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής που έχει κάνει απόβαση στο νησί των ανέμων για να βάλει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί.

Μάλιστα ο κάτοχος του πλατινένιου Audemars αξίας 32.000 δεν είχε καν δηλώσει την απώλεια στο τοπικό ΑΤ καθώς ήταν πεπεισμένος ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ. Όμως οι πληροφορίες που είχαν τα λαγωνικά της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής ήταν σωστές με αποτέλεσμα να καταφέρουν να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν τον «μακρυχέρη» - ποντικό που γλίστρησε στη βίλα του Αγίου Ιωάννη και άρπαξε τον θησαυρό πριν προλάβει να επιβιβαστεί στο πλοίο για να σπρώξει τη λεία του στη μαύρη αγορά της Αθήνας.

Ο «ποντικός» ήταν ο μπάτλερ

Το ζευγάρι των αλλοδαπών τουριστών έφθασε στη Μύκονο στις 20 Αυγούστου για να περάσει τις διακοπές του. Νοίκιασαν μια πολυτελή κατοικία στην περιοχή Άγιος Ιωάννης και στις 22 του μηνός ο ιδιοκτήτης τους στέλνει έναν 31χρονο Έλληνα με καταγωγή από την Πάτρα προκειμένου να εκτελεί χρέη οδηγού και μπάτλερ. Το πρωί της 23ης Αυγούστου, ο ενοικιαστής καλεί τον ιδιοκτήτη της βίλας και τον ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι και τις 8 το πρωί κάποιος μπήκε στο σπίτι και άρπαξε ένα πανάκριβο ρολόι μάρκας Audemars Piguet με σειριακό αριθμό JF4826P που είχε αφήσει στον χώρο της πισίνας.

Μάλιστα πεπεισμένος ότι δεν επρόκειτο να βρεθεί ποτέ τον ενημέρωσε ότι δεν σκοπεύει να πάει να καταγγείλει το συμβάν στο ΑΤ Μυκόνου.

Η υπόθεση γίνεται γνωστή και το ειδικό κλιμάκιο του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής που «σαρώνει» το νησί αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Και το έκαναν... Ερεύνησαν και κατάφεραν να μάθουν ότι την 31η Αυγούστου, ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών που κυκλοφορεί με μια σκουρόχρωμη μοτοσικλέτα και θα επιβιβαζόταν στο πλοίο των 14:20 με προορισμό τον Πειραιά είχε πάνω του τον «θησαυρό».

Έτσι, έστησαν μπλόκο και τη στιγμή που τον βλέπουν να πλησιάζει με μια μαύρη Yamaha για να ανέβει στο πλοίο σε συνεργασία με τους άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, ορμάνε πάνω του και χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση τον ακινητοποιούν.

Κλείσιμο
Πράγματι ο δράστης είχε πάνω του το ρολόι και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν που το βρήκε άρχισε να τα χάνει και να πέφτει σε αντιφάσεις. Ο «ποντικός» οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα και λίγες ώρες αργότερα κλήθηκε και ο κάτοχος του ρολογιού όπου αναγνώρισε προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα ότι πράγματι του ανήκει και ήταν αυτό που εκλάπη από τη βίλα του Αγίου Ιωάννη.

Σε βάρος του 31χρονου μπάτλερ σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι είναι η πρώτη φορά που με ...fast track διαδικασίες εντοπίζεται πανάκριβο ρολόι πριν «ταξιδέψει» από τη Μύκονο για τον Πειραιά και αποδίδεται στον κάτοχο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης