Σοβαρά επεισόδια με αναρχικούς - Συγκρούσεις μέχρι την πλατεία Εξαρχείων

Σοβαρά επεισόδια με αναρχικούς - Συγκρούσεις μέχρι την πλατεία Εξαρχείων

Η αστυνομία έφτασε στο στέκι του Ρουβίκωνα - Οι αναρχικοί μιλούν για τραυματία - Το ΚΑΤ που εφημέρευε αναφέρει ότι δεν πήγε στο νοσοκομείο τραυματίας από την περιοχή των Εξαρχείων - Προσήχθησαν 7 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα

eksarxeia_ar
Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της αστυνομίας, ξέσπασαν τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έβαλαν στο στόχαστρο τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των καταλήψεων που εκκενώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. 

Στις 11.30 το βράδυ ομάδα αναρχικών εξαπέλυσε επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Η αστυνομία άρχισε να κυνηγάει τους νεαρούς προκειμένου να προβεί σε συλλήψεις κι έτσι τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Οι άντρες των ΜΑΤ έφτασαν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων  και συγκεκριμένα τον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ, που αποτελεί στέκι του Ρουβίκωνα, και έκανε χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με αναφορές του Ρουβίκωνα στο Facebook, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το ΚΑΤ που εφημέρευε χθες αναφέρει πάντως ότι δεν είχε περιστατικό από την περιοχή των Εξαρχείων. Το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήσεις για αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.  Όταν έφτασε στο σημείο των επεισοδίων, το ασθενοφόρο παρέλαβε έναν αλλοδαπό με αναπνευστικό πρόβλημα που τον πήγε στο ΕΛΠΙΣ, ενώ άλλα δύο άτομα δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. 

Οι συγκρούσεις κράτησαν για αρκετή ώρα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές. Το πρωί της Παρασκευής και οι 7 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλείσιμο
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκρούσεις στο Βοξ και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων: 














vox3
vox2
vox1

vox1
vox2




Δείτε βίντεο: Σοβαρά επεισόδια με αναρχικούς - Συγκρούσεις μέχρι την πλατεία Εξαρχείων
Σοβαρά επεισόδια με αναρχικούς - Συγκρούσεις μέχρι την πλατεία Εξαρχείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης