«Ο Γαβρόγλου “κλείνει το μάτι” στα ιδιαίτερα» λέει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών

gavroglou_8

Επίθεση της ΟΕΦΕ κατά του Γαβρόγλου για τις δηλώσεις του για τα ιδιαίτερα μαθήματα - «Οι δηλώσεις αυτές μας ενοχλούν ηθικά πρώτα απ' όλα»


“Η παρουσίαση των εσόδων διορισμένων εκπαιδευτικών ως ενός απλού «συμπληρώματος μισθού» υποβαθμίζει συνειδητά το θέμα και «κλείνει το μάτι» στην παρανομία”τονίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), σε ανακοίνωσή της απαντώντας στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στα όσα δήλωσε για τα ιδιαίτερα μαθήματα από εκπαιδευτικούς του δημοσίου, και υπογραμμίζει ότι «οι δηλώσεις αυτές μας ενοχλούν ηθικά πρώτα απ’ όλα και αυτό δεν μπορεί να προσπερνιέται με τόση ευκολία από τον Υπουργό. Συνιστούν ταυτόχρονα την επιτομή της αδυναμίας και της ανοχής απέναντι στην παρανομία.ο θέμα που αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου, έχει ηθική διάσταση, αλλά και άλλες πολύ σημαντικές πλευρές:

Ο Υπουργός εμφανίζεται ως υπερασπιστής της συμμετοχής του προφορικού βαθμού στα μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πώς μπορεί να υπάρχει όμως ισονομία μεταξύ των μαθητών και αδιάβλητο της όλης διαδικασίας, όταν τον βαθμό θα τον βάζει αυτός ο εκπαιδευτικός που τα απογεύματα «βοηθάει» κάποιους μαθητές στο σπίτι τους;

Η ανοχή επομένως απέναντι στη σημερινή κατάσταση θέτει ευθέως ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Η παρουσίαση των εσόδων διορισμένων εκπαιδευτικών ως ενός απλού «συμπληρώματος μισθού» υποβαθμίζει συνειδητά το θέμα και «κλείνει το μάτι» στην παρανομία. Η δραστηριότητα αυτή στερεί εργασία από συναδέλφους τους. Αφαιρεί από νόμιμους επαγγελματίες εισοδήματα. Συνιστά κλοπή του Κράτους δια της απόκρυψης εισοδήματος, αφού δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές που συντρίβουν τους υπόλοιπους νόμιμους επαγγελματίες.

Ο χαρακτηρισμός ως «συμπληρώματος μισθού» προκαλεί εντύπωση, αφού αυτή ακριβώς η δραστηριότητα συνιστά την πραγματική «παραπαιδεία» την οποία και ο νυν Υπουργός και όλοι οι προκάτοχοί του διατείνονται ότι θα καταπολεμήσουν. Αντίθετα, ενώ καλύπτεται όλη αυτή η παράνομη δραστηριότητα, με ευκολία χαρακτηρίζεται ως «Παραπαιδεία» το νόμιμο Ελληνικό Φροντιστήριο. Το Φροντιστήριο που επικαιροποιεί την άδειά του κάθε δύο χρόνια! Το Φροντιστήριο που στενάζει κάθε χρόνο ώστε να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη Επιχείρηση, στην οποία βρίσκουν διέξοδο επιβίωσης χιλιάδες επιστήμονες. Περίεργη πράγματι η αντίληψη του Υπουργού!

Η τοποθέτηση αυτή προκαλεί και για ένα ακόμα λόγο εντύπωση. Αν θεωρεί «συμπλήρωμα μισθού» τα έσοδα διορισμένων μόνιμων εκπαιδευτικών από τα Φροντιστήρια, γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο στους Καθηγητές των Ιδιωτικών Σχολείων που θα μπορούσαν να εργάζονται νόμιμα τα απογεύματα σε Φροντιστήρια και να αποδίδουν φόρους και εισφορές, αφού τα εισοδήματα θα είναι δηλωμένα;

Η ΟΕΦΕ σημειώνει πως υπάρχουν πολλά τα ερωτηματικά, πολλές οι αντιφάσεις, μεγάλες οι απορίες από την τοποθέτηση του υπουργού στη συνέντευξη και προθέτει: “ Μα αν όλα αυτά προκαλούν θλίψη, προκαλεί οργή η τοποθέτηση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ομολογία αδυναμίας; Δήλωση ανοχής απέναντι στην παρανομία; Ό,τι και να ισχύει πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν καταγγελίες που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και να συμβάλλουν στον περιορισμό έστω του φαινομένου. Σειρά προτάσεων έχει καταθέσει και η Ο.Ε.Φ.Ε.”

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΧΡΗΣΤΟΣ

Εαν υπηρχε και συμπληρωμα μυαλου θα ηταν καλα!!!Ετσι θα σκεφτονταν πριν πουν η κανουν το οτιδηποτε

DAF

Εαν ταυτόχρονα με την μείωση των μαθημάτων αυξήσει και την ύλη, τότε ναι, δουλεύει για τα φροντιστήρια. Η ύλη που δίνουν τα παιδιά για πανελλήνιες είναι ήδη τεράστια και χρειάζεται εξορθολογισμό, όχι αύξηση. Όσο για την Παραπαιδεία, όσο στα σχολεία είναι καθηγητές χωρίς αξιολόγηση, τα παιδιά θα μαθαίνουν μόνο στα φροντιστήρια.

than

Και το φακελάκι των γιατρών απλό συμπλήρωμα μισθού , και άλλο γιατρός άλλο εκπαιδευτικός που υπάρχουν σχολές που μπαίνεις με λιγότερο απο 12 , και το φακελάκι στον δικαστικό επίσης και το φακελάκι στο εφοριακό επίσης και το φακελάκι στον πολεοδόμο επίσης συμπλήρωμα είναι , και κάποιοι αθλητές συμπηρώματα έπαιρναν , τάχα μπου θέλει η κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή , αλλά όχι την φοροδιαφυγή απο τα ιδιαίτερα , όχι την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο απο τους λαθρομετανάστες , όχι την παρανομία που κάνουν όσοι νομίζει οτι τους ψηφίζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης