Γαβρόγλου: Από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισάγονται μόνο σε Πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισάγονται μόνο σε Πανεπιστήμια

Τα ΤΕΙ από το νέο έτος θα μπουν σε μεταβατική περίοδο – Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε τη νέα δομή του λυκείου και του νέου συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

gavroglou_13
Μόνο σε Πανεπιστήμια θα εισαχθούν οι υποψήφιοι από του χρόνου, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το χθες στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου, αναφερόμενος στο νέο εξεταστικό σύστημα και τη νέα δομή του λυκείου σημείωσε ότι με το νόμο που θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα, ολοκληρώνεται η νέα Αρχιτεκτονική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από του χρόνου τα ΤΕΙ μπαίνουν σε μια μεταβατική περίοδο, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.

Η ανοιχτή συνάντηση έγινε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Α’ Λυκείου, στην οποία ο Υπουργός ανταποκρίθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση « εξήγησε τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική της νέας Γ’ Λυκείου και του νέου συστήματος πρόσβασης, δίνοντας έμφαση στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και στην ευκαιρία που δίνει το νέο σύστημα στους μαθητές για εμβάθυνση σε καθορισμένα γνωστικά αντικείμενα, χωρίς την ανάγκη της αποστήθισης και της παραπαιδείας. Ο Υπουργός εξήγησε ότι στόχος του σχολείου και ιδίως της Γ' Λυκείου θα πρέπει να είναι η προετοιμασία μελλοντικών επιστημόνων και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με το νέο σύστημα. Στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης