Χήρα Φύτρου: Έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι - Το κράτος αρνείται να της δώσει έγγραφα για τη φωτιά

Χήρα Φύτρου: Έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι - Το κράτος αρνείται να της δώσει έγγραφα για τη φωτιά

Αυτό υποστήριξε η δικηγόρος του Δημοσίου στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο της αίτησης επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων

fitrou-ne1
Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που έχει καταθέσει η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του αδικοχαμένου Γρηγόρη Φύτρου, ζητώντας να της χορηγηθούν πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τις «τραγικές παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας» κατά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική που στοίχισε την ζωή σε 100 άτομα.

Υπενθυμίζεται η κ. Βουκάκη, εκτός από το σύζυγό της έχασε και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Σήμερα στο δικαστήριο μέσω του δικηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, κατέθεσε αίτηση επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Ειδικότερα, με την αίτησή της η κυρία Βουκάκη, ζητά από το Αρχηγείο του Πυροβεστικούς Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού (ΥΕΜΠΣ) Σώματος και μία εταιρία, να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα επρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Σήμερα κατά τη συζήτηση της αίτησής της στο δικαστήριο παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο μόνο όμως για να υποστηρίξει το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος.

Η ίδια εξήγησε πως το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν ειναι νομικό πρόσωπο» και ως εκ τούτου η αίτηση της χήρας Φύτρου είναι απαράδεκτη.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως τα επίμαχα έγγραφα δεν αποτελούν μέρος της δικογραφίας και σημείωσε πως: «Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται οτι τα έχουν στείλει».

Τέλος, κατά τη σημερινή διαδικασία στο δικαστήριο εξετάστηκε φίλη της κ. Βουκάκη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων, επισημαίνοντας πως από την πλευρά της πυροσβεστικής και της ΥΕΜΠΣ υπάρχει «πλήρης σιωπή».

Η μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάπου πρεπει να ξεκινησουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδωθεί το επόμενο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης