Ασφαλιστικά μέτρα από την Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της στο Μάτι

fytrou_1

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου  - Στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

Απαντήσεις για όσα έγιναν την 23η Ιουλίου αναζητά η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα δυο ανήλικα παιδιά της κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό που της χρειάζεται για τον δικαστικό αγώνα που θα ξεκινήσει ενώπιον τόσο των πολιτικών όσο και των αστικών δικαστηρίων.

Η κυρία Φύτρου, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), καθώς και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.». Όπως εξηγεί, παρά τις αιτήσεις που έχει υποβάλλει, αρνήθηκαν να της χορηγήσουν τα στοιχεία που ζητούσε.

«Η απόκρυψη των στοιχείων αυτών ουσιαστικά μου στερεί το δικαίωμα να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου (τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε εταιρικό) στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας με προοπτική ευόδωσης των αγωγών και μηνύσεων που θα ασκήσω ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, ποινικών και αστικών, καθώς έχω εκ μέρους της καθ΄ ής απόκρυψη εγγράφων πολύτιμων για τη σύνταξη των δικογράφων των αγωγών με τρόπο ορισμένο, καθώς μόνο εάν θα έχω τα αιτούμενα έγγραφα μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς η ευθύνη των καθ΄ων. Εξαιτίας της απόκρυψης αυτής υπάρχει φόβος όπως άλλωστε προελέχθη για ματαίωση των αξιώσεών μου», τονίζει.

Ποια στοιχεία ζητά η κυρία Φύτρου

Η κυρία Φύτρου ζητά

1. Το ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ, με σχετικές κινήσεις του ελικοπτέρου ΒΚ-117 κατά την 23η Ιουλίου 2018.

2. Τα έγγραφα που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία, αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

3. Τα έγραφα που να πιστοποιούν αν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων για κάθε ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο.

4. Την άδειας εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της, στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

5. Το έγγραφο με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.

6. Το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS)

7. Τα έγγραφα επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

8. Πιστοποιητικό ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησης τους.

9. Τις επίσημες συνομιλίες όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

10. Τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας AEROSERVICES S.A και της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.


Διαβάστε ΕΔΩ τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κυρία Φύτρου

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Gianis

KYRIA FYTROY DEN GNORIZHS OTI STH ELLADA DYSTIXOS DEN THA BRHS DIKAIOSYNH , EDO SKOTONOYN KAI LES HMOYN ME8YSMENOS H EIXA PARH TH DOSH MOY KAI SE AFHNOYN ELEYTERO, DEN KATALABES OTI OI SYRIZAIOI KATESTREPSAN THN DIKAIOSYNH?? KAI AYTOI POY EBALAN FYLAKH TOYS BGAZOYN KAI KANOYN BOLTES PARADEIGMA?? KOYFONTINAS.

Γιώργος όμορφος Σαλονικιός

ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ αυτης της γυναίκας. Μακάρι ο νομικός αγώνας της να δικαιωθεί.

insider

Οι δικηγοροι θα δαγκωσουν και μετα γεια σας.

την επόμενη φορά

που θα πάθεις τροχαίο μην πας σε δικηγόρο. Μπορείς κάλλιστα εσύ να πας σε φούρναρη για την αποζημίωσή σου

Νίκος

Όσα λεφτά και να κερδίσει, οι πεθαμένοι δεν ανασταίνονται...

για πες ρε Νικόλα

να μείνουν οι υπεύθυνοι, Δούρου κλπ, ατιμώρητοι όπως προσπαθεί ο Τσίπρας για προεκλογικούς λόγους ;;

Τασος

Να τους πάει μεχρι τέλους και ψινάκη δούρου. Αλητήριοι

Μπακογιάννης

Και τον μπουρνους και τον τροχονόμο και τον ζαχαροπλάστη! Ρε την παλεύεις?

Ματ

Είναι τρομερά άδικο να έχει χάσει την οικογένειά της και να συναντά εμπόδια στην όλη διαδικασία διερεύνησης.

Dimis

Ενα απο τα πολλα πραγματα που με ενοχλουν στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η πληρης απουσια πειθαρχικου ελεγχου των εμπλεκομενων. Δεν μαθαμε για καμια ΕΔΕ απο την πυροσβεστικη, απο την αποκεντρωμενη διοικηση προς τους αιρετους αρχοντες ή στον χειρισμο της υποθεσης απο την αστυνομια. Δεν υπηρξε εστω καμια αποστρατεια των υπηρεσιακων παραγοντων της πυροσβεστικης που ενεπλακησαν . Την ταφοπλακα στην ολη υποθεση βαζουν οι ποινικες διωξεις για αδικηματα εξ αμελειας, τα οποια ακομα και αν οδηγησουν σε καποιες καταδικες μετα απο χρονια θα εχουν ελαχιστες εως μηδενικες συνεπειες στους καταδικασθεντες. Οι οικογενειες μετα απο χρονια στα δικαστηρια θα λαβουν καποιρς αποζημιωσεις τις οποιες ομως θα πληρωσουν οι αναλογοι προυπολογισμοι. Οι υπευθυνοι ουτε ενα ευρω δεν θα πληρωσουν. Αυτο ειναι το κρατος μας. Θα ξαναδουμε καταστροφες με θυματα στο μελλον. Οι "ατυχοι" ομως που θα την πατησουν δεν θα βρουν ποτε δικαιωση. Μετα μας λενε για Ευρωπη και ευρω και τραπεζες και αλλες τετοιες αηδιες.

ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ;

ΜΑΣ ΠΟΝΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ

Navajo

Κανονικά πρέπει να μπουν πολλοί στη φυλακή, αλλά εδώ είναι ελλάντα δυστυχώς

χ

Πόση αδικία και θλίψη για αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν έτσι και κυρίως για τα παιδάκια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aleksia_ar

Το οκτάχρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα φέτος το Πάσχα, αναχωρεί σε λίγες ώρες για το Αμβούργο της Γερμανίας, για να συνεχίσει την αποκατάστασή του - «Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 90.000 ευρώ, με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της