Θήβα: Φορτίο με χιλιάδες αναβολικά σε κοντέινερ με... ελιές!

Θήβα: Φορτίο με χιλιάδες αναβολικά σε κοντέινερ με... ελιές!

Πρόκειται για 123 κουτιά που περιείχαν συνολικά 10.650 αναβολικά χάπια και 2.791 αμπούλες με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή - Ερευνάται η χημική σύσταση άλλων 10.418 χαπιών 

Thiva-anavolika
Μέσα σε μεταλλικά δοχεία που περιείχαν ελιές και είχαν φορτωθεί σε κοντέινερ μεταφορικής εταιρείας με άγνωστο προορισμό, κρύβονταν χιλιάδες χάπια και φιαλίδια με επικίνδυνες αναβολικές ουσίες που φέρονταν να προέρχονται από υπαρκτές εταιρείες. Όμως, τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν «μαϊμού»!

Το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο εντοπίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, από τους άνδρες της τοπικής Ασφαλείας και, όταν ερευνήθηκε, βρέθηκαν μέσα στα μεταλλικά δοχεία με τις ελιές και σε μια συσκευασία με καλλυντικά πλήθος αναβολικά σκευάσματα τα οποία εμφανίζονταν να προέρχονται από εταιρείες που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής.

Όμως, τα παραστατικά έγγραφα της παραγγελίας αποδείχθηκαν πλαστά κι έτσι τα σκευάσματα που έφεραν εμπορικές ονομασίες κατασχέθηκαν. Πρόκειται για 123 κουτιά που περιείχαν συνολικά 10.650 αναβολικά χάπια, 2.791 αμπούλες που περιείχαν αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή, ενώ θα διερευνηθεί από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η χημική σύσταση άλλων 10.418 χαπιών που περιείχε μια νάιλον συσκευασία.

Οι εταιρείες που φέρονται ως αποστολείς σύμφωνα με τα συνοδευτικά, δεν είχαν ιδέα ούτε και σχέση με τα συγκεκριμένα σκευάσματα και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπισθούν οι πραγματικοί αποστολείς και οι τελικοί παραλήπτες. Στο μεταξύ, οι άνδρες της Ασφαλείας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και ντόπινγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης