Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αποβλήθηκαν από τη δίκη Δημόσιο και μικρομέτοχοι

4070245

Θα παρσταθεί μόνο ο ειδικός εκκαθαριστής της πρώην τράπεζας, ο οποίος το ανέλαβε το 2013 -  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Ιανουαρίου

Δεν θα παρασταθούν τελικά ως πολιτική αγωγή στη δίκη για τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την περίοδο 2008 -2010, το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και οι μικρομέτοχοι του πρώην πιστωτικού ιδρύματος. Την σχετική απόφαση έλαβε σήμερα το Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων που δικάζει την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δάνεια είχαν δοθεί σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, κατά την περίοδο 2008-2010 και η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται περισσότερα από 30 πρόσωπα, αναμεσά τους και γνωστοί επιχειρηματίες, τα οποία θα δικαστούν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σήμερα, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να μη πατασταθούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη Δημόσιο και μικρομέτοχοι αλλά να παρσταθεί μόνο ο ειδικός εκκαθαριστής της πρώην τράπεζας, ο οποίος το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ΤΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο κ. Θανασης Βαρλάμης συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΤ, έθεσε θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρα της ΤτΕ. Παράλληλα, ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες η κατάθεση του Διευθυντής ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρλάμης αυτό θα πρέπει να γίνει ώστε να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί, ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

Σημείωσε δε, πως είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το ΤΤ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Βαρλάμηςτίθεται θέμα μεροληψίας του μάρτυρα από την ΤτΕ.

Το αίτημα του συνηγόρου υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dhmoskopisi

Μεγάλο προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος - Στη δεύτερη θέση ο Παύλος Γερουλάνος και τρίτος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος - Ούτε οι Συριζαίοι θέλουν τον «άχαστο» υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος

cosmetics

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - Τι προβλέπουν οι διατάξεις του για τους ανασφάλιστους, τον... εξαφανισμένο Οικογενειακό Γιατρό και τα κενά του ΕΣΥ