Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πρόσφυγες και οδηγούς στα Διαβατά - Έξι συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πρόσφυγες και οδηγούς στα Διαβατά - Έξι συλλήψεις

Οι μετανάστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, τη Δευτέρα, κλείνοντας τον δρόμο και καίγοντας λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες φιλοξενίας εντός της δομής

diavata02
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι έξι προσαγωγές που σημειώθηκαν χθες μετά την ένταση που ξέσπασε στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της Δομής Φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, μεταξύ μεταναστών και οδηγών φορτηγών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις άνδρες, μία γυναίκα) από το Ιράκ, 25, 29, 31 και 35 ετών, ένας Τούρκος 34 ετών και ένας Έλληνας αυτοκινητιστής  26 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο και καίγοντας λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες φιλοξενίας εντός της δομής.

Ωστόσο οδηγοί φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο διαπληκτίστηκαν αρχικά λεκτικά με τους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί.

Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Για κακούργημα κατηγορήθηκε ο 26χρονος οδηγός

Εναντίον του 26χρονου αυτοκινητιστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως", σε βαθμό κακουργήματος, 

Κλείσιμο
Το μεσημέρι ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών η οποία του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τραυματισμένο πρόσφυγα.

Για το ίδιο επεισόδιο υπέβαλε μήνυση και ο αυτοκινητιστής, με βάση την οποία συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες και μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους, για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του νοσηλευόμενου πρόσφυγα ο οποίος, λόγω της νοσηλείας δεν μετήχθη, όπως οι υπόλοιποι στα δικαστήρια.

Πηγές: voria.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης