«Νήσος Σάμος»: Βλάβη στο πλοίο με 238 επιβάτες - Παραμένει στη Χίο προκειμένου να ελεγχθεί
Στο πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά Χίο-Μυτιλήνη επιβαίνουν 238 επιβάτες, 69 φορτηγά, 30 ΙΧ οχήματα και 13 δίκυκλα
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πρωί στο λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος».
Στο πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά Χίο-Μυτιλήνη επιβαίνουν 238 επιβάτες, 69 φορτηγά, 30 ΙΧ οχήματα και 13 δίκυκλα. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης, προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.